Add to Collection
About

About

The Business School site is the most important place on the Livingston Campus and will be located on the iconic gateway that welcomes all visitor… Read More
The Business School site is the most important place on the Livingston Campus and will be located on the iconic gateway that welcomes all visitors. The building design and placement will reinforce the goals of the master plan. First of all, it will define the southern edge of the Retail Plaza, besides it will create street edge to Rockafeller Avenue, and will reinforce the E-W campus-wide pedestrian axis, that connects Lucy Stone plaza to the RAC. In addition, the project seeks to integrate the building and landscape; continue and embrace the Natural Preserve; maximize the contact that the building internal spaces have with the landscape and with the preserve. The sustainable and environmentally conscious structure will promote learning, interaction, and community. It will provide a functional, workable design that serves the academic needs of the campus and students. The project pretends to create a diversity of spaces for learning, encounter and collaboration, both formal and informal trying to integrate different users and activities to encourage exchanges across disciplines, departments and specialties, maximizing flexibility of individual spaces, so that they can be used for multiple activities and/or functions. One of the purposes is to create a state-of-the-art technology infrastructure and maximize use of building spaces around the clock, to support an active, twenty-four seven community. Read Less
Published:
RUTGERS BUSINESS SCHOOL
Piscataway, NJ. 2009 (Under construction)

The BusinessSchool site is the most important place on the Livingston Campus and will belocated on the iconic gateway that welcomes all visitors. The building designand placement will reinforce the goals of the master plan. First of all, itwill define the southern edge of the Retail Plaza, besides it will createstreet edge to Rockafeller Avenue, and will reinforce the E-W campus-widepedestrian axis, that connects Lucy Stone plaza to the RAC. In addition, theproject seeks to integrate the building and landscape; continue and embrace theNatural Preserve; maximize the contact that the building internal spaces havewith the landscape and with the preserve.

Thesustainable and environmentally conscious structure will promote learning,interaction, and community. It will provide a functional, workable design thatserves the academic needs of the campus and students. The project pretends tocreate a diversity of spaces for learning, encounter and collaboration, bothformal and informal trying to integrate different users and activities toencourage exchanges across disciplines, departments and specialties, maximizingflexibility of individual spaces, so that they can be used for multipleactivities and/or functions. One of the purposes is to create astate-of-the-art technology infrastructure and maximize use of building spacesaround the clock, to support an active, twenty-four seven community.
Rendering courtesy of TEN Arquitectos
Rendering courtesy of TEN Arquitectos
Rendering courtesy of TEN Arquitectos