user's avatar
Avantaje, dezavantaje cumparare laptop ACER
Avantajele și dezavantajele cumpărării unui laptop
Laptopul a încetat să mai fie considerat un produs de lux rezervat doar pentru unii din cauza prețului său ridicat. Din contră, acum laptopurile sunt cele mai utilizate PC-uri. Tot mai mulți utilizatori optează pentru cumpărarea unui laptop ca substitut pentru desktop PC.

Laptop Acer de la emag.ro

Deși un laptop are multe avantaje față de alte tipuri de computere precum desktop PC-uri sau AIO-uri (All in one), nu toate sunt lucruri pozitive și, în anumite cazuri, te poți trezi cu probleme pe care nu ți le imaginai și care te-ar putea face să îți schimbi părerea cu privire la necesitatea cumpărării unuia.

Laptop Acer super oferte

În 2018, vânzările de laptopuri au crescut considerabil cu un procent apropiat de 2%, deși multă lume pronostica faptul că acestea vor scădea.

În funcție de felul în care vei folosi laptopul și de ceea ce ai nevoie cu adevărat de la el, există multe motive pentru care ar trebui să-ți cumperi unul. Aici ai câteva dintre ele:

1. Mobilitate: 
autonomia bateriei unui laptop, dimensiunile sale reduse și greutatea mică sunt câteva dintre principalele caracteristici pentur care cumpărarea unui laptop este o alegere bună. Mai ales dacă îl folosești pentru a-l transporta dintr-un loc în altul sau ai des nevoie de el în afara casei, unde nu ai mereu la îndemână prize (în parcuri, de exemplu). În plus, un laptop foarte fi depozitat oriunde, fără a ocupa foarte mult spațiu.

De exemplu laptopurile Acer sunt foarte usor de utilizat.

2. Accesibilitate: 
porturile de consexiune sunt dispuse pe părțile laterale ale echipamentului, ceea ce facilitează accesibilitatea la toate perifericele conectate. La echipamentele AIO sau la desktop PC-uri, porturile sunt în spatele unității centrale, ceea ce face complicat să conectezi sau să deconectezi diversele periferice.

3. Consum: 
consumul echipamentelor portabile este mult mai redus decât la echipamentele PC de dimensiuni mai mari. Motivul este că hardware-ul lor este conceput special pentru a nu consuma multă energie electrică și pentru ca bateria să „ducă” maximul de timp posibil. Asta ne poate ajuta și la o economie de curent electric pe factură.


Evident, există și dezavantaje atunci când vorbim de laptopuri. Unul dintre dezavantaje este că nu sunt foarte modulare. Asta înseamnă că majoritatea componentelor unui laptop sunt atașate de placa de bază și nu prea poți să faci „upgrade” la componente, spre deosebire de un desktop PC, în care poți schimba placa video, poți face upgrade la RAM etc.


Asta înseamnă că, dacă una dintre componente se defectează sau dacă vrem să o înlocuim, nu se poate. Printre puținele lucruri care pot fi înlocuite la laptopuri este memoria RAM, deși sunt cazuri unde nici asta nu poți să faci.

Randamentul unui laptop este un alt dezavantaj al acestora. Având componente integrate și concepute pentru economia de baterie (Low Power), randamentul acestui tip de computer este inferior unui desktop PC. Nu te aștepta ca un microprocesor Intel Core sau AMD Ryzen de la un laptop ACER să aibă același randament pe laptop sau pe PC.

Conectivitatea este un alt mare dezavantaj al laptopului în comparație cu un desktop PC. Asta din cauza numărului de porturi disponibile. Pe un laptop de gaming sunt de obicei mai multe decât pe restul laptopurilor, dar un ultrabook este extrem de limitat, din cauza subțirimii acestui tip de echipamente. Dacă ai nevoie de multe porturi, poate că un laptop nu este cea mai bună alegere pentru tine.

În ziua de azi, însă, tot mai multă lume preferă să îmbine avantajele unui laptop cu avantajele unui desktop PC, astfel că le cumpără pe ambele. Mai ales că prețurile nu mai sunt atât de prohibitive ca în urmă cu câțiva ani, atunci când vine vorba de laptopuri.
Avantaje, dezavantaje cumparare laptop ACER
0
10
0
Published:

Avantaje, dezavantaje cumparare laptop ACER

0
10
0
Published:

Creative Fields