Het is helemaal waar, een eerste indruk kun je maar 1x maken. Voor velen begint dit op Linked-In. Je foto, je teksten, zelfs de manier van linken moet een ander aanspreken wil hij op je uitnodiging ingaan. Het valt mij op dat mensen nog steeds gebruik maken van de automatische knop om te linken.
I'd like to add you to my professional Network. Vaak hebben deze mensen mijnn profiel niet eens bezocht
Ik vraag me af of ik alleen maar een nummer ben om meer contacten in een netwerk te hebben of dat er een bepaalde angst achterzit, of nog erger desinteresse? Wat betekent een contact voor je als je de persoon verder niet kent? Hoe ga je iets voor een ander kunnen betekenen als je niet weet wie die ander is? Hoe kan ik iets voor jou betekenen op deze manier?
Zo moeilijk is het niet om een goede indruk achter te laten. Het toverwoord is aandacht. Interesseer je voor de ander, kijk op het profiel wat iemand doet en kom daar op terug.
Over profielfoto's valt heel wat te vertellen. Een beeld zegt namelijk nog steeds meer dan 1000 woorden. Onze hersenen scannen in no time de emotionele lading die bij een foto hoort. We zien direct of je echt lacht op een foto of alleen maar doet alsof.
Zorg dat je lekker in je vel zit als je een foto gaat maken. Zie het alsof je op de cover gaat van een boek. Jouw boek, het plaatje moet de inhoud verkopen.
Aangenaam kennis met je te maken!!!
Monique Hefti-Sutman