Entitlement
Project located at Tai Seng, Singapore
By Kae Ming, 2019. Nanyang Polytechnic
Project overview:

Within the dense traffic at Tai Seng (Singapore), Entitlement is an ephemeral project installed to empower employees to take action to make a change in regards to workplace problems. The site is specifically chosen for its strategic location, in which all the selected stakeholders will come through this site area during break time for lunch, transport, and leisure. The strategy used was to create intimate experiences for the stakeholders so that they could initiate conversations about workplace problems with a deeper level of thinking, in the hope to drive them to think about the situation subjectively and perhaps, take action together to make a difference. This happens twice a day and goes on forever. 

Long sheets of fiberglass netting are suspended on scaffold framings, substituting as a dense mask to conceal another's presence within the space. It is to maintain a consistent level of comfort for the user. Conveyors are used to form paths, departing big groups into small groups of 2-3 users so that conversations may reach to a secluded level. Mists are used to isolate groups such that groups are of at least 3m apart from each other, this is done so that an intimate experience could potentially occur.
Entitlement
0
66
0
Published:

Entitlement

Final year project done in 2019 back when I was in Nanyang Polytechnic. Entitlement is an ephemeral project installed to empower employees to tak Read More
0
66
0
Published: