Χιλιάδες ειδήσεις και συγκλονιστικές εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου αυτές τις δύσκολες μέρες. Μία από αυτές ήταν η ανάγκη των ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία να συνομιλήσουν με την οικογένειά τους. Θα θέλαμε να τρυπώσουμε και να δώσουμε κουράγιο και στις δύο άκρες τις γραμμής, να στείλουμε θετικά μηνύματα και να ευχηθούμε περαστικά!
Ο νέος κορωνοϊός έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Όμως δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που επηρεάζονται από την πανδημία. Κατοικίδια ζώα εγκαταλείπονται, θανατώνονται ή λιμοκτονούν σε μια έξαρση φόβου ότι μπορεί να νοσούν ή και να μεταφέρουν τον covid19 με κίνδυνο περαιτέρω διασποράς. Μετά από μελέτες και σύμφωνα με συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά ή οι γάτες μπορούν να μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό.
Όπως και οι προηγούμενοι ιοί SARS, ο Covid-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων από το φτέρνισμα, το βήχα, το σάλιο ή την εκπνοή. Μπορεί τα κατοικίδια να παράγουν σταγονίδια αρκετά εύκολα, αλλά υπάρχουν σημαντικοί φραγμοί ώστε ο ιός να μην μεταδίδεται από ανθρώπους σε ζώα και αντίστροφα.
«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ζώα συντροφιάς , κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά ή οι γάτες, μπορούν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό» λέει ο ΠΟΥ.
Εμείς με την σειρά μας σχεδιάσαμε μια αφίσα για να βοηθήσουμε να διαδοθεί το μήνυμα ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μην τα εγκαταλείπουν. Άλλωστε τώρα, καθώς όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση καραντίνας και μένουμε σπίτι, η ανάγκη της συντροφιάς και της αγάπης που μας δίνουν τα ζωάκια μας είναι αυξημένη αλλά κυρίως ανεκτίμητη.
"Greece has become global role model to beat COVID-19"

Η Ελλάδα έχει γίνει παγκόσμιο πρότυπο στον αγώνα αντιμετώπισης του COVID-19.
Σχεδιάσαμε μια αφίσα γιατί τα καλά νέα τα χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο, αλλά ταυτόχρονα για να ενισχύσουμε το μήνυμα #Μένουμε_σπίτι και ότι δεν χαλαρώνουμε στην συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού.

 #SafeHands challenge to be safe from #COVID19!
poster
0
10
0
Published:

poster

0
10
0
Published: