user's avataruser's avataruser's avataruser's avatar
Rebranding Nextgen - Match • Improve • Grow

Nextgen
Positionering

Wat
Detacheringsbureau in Supply Chain & Operations

Hoe
Werken, leren en continu verbeteren: blijvende groei creëren bij kandidaat en opdrachtgever

Wie
Kandidaten: voornamelijk gericht op generatie Y: hoogopgeleide millennials

Waar
Door heel Nederland

Waarom
Om de onderscheidende dienstverlening een podium te geven die het verdient

Wanneer
Om in een overspannen arbeidsmarkt het verschil te maken


-


Werken, leren en continu verbeteren: een nieuwe kijk op detacheren, ontwikkeld door
NextGen.
En met succes! In ruim tien jaar is het bureau uitgegroeid tot een gevestigde naam in het werkveld van Operations & Supply Chain. Om NextGen de uitstraling te geven die bij die positie past, was een grondige herpositionering nodig. De werkwijze van NextGen is kernachtig verwoord in de propositie Match. Improve.
Grow. Deze drie kernbegrippen zijn ook de leidraad in de inventieve navigatie van de website. Een onderscheidende kleurstelling, kenmerkende illustraties en kleurrijke fotografie completeren de visuele identiteit.
Het nieuwe logo is een woordmerk waar de begrippen Lean Six Sigma en de belangrijkste doelgroep, generatie Y, subtiel in verwerkt zijn.
"Ik denk dat we de optimale vertaalslag van ons verhaal naar het visuele aspect hebben gemaakt. En we zijn kritisch geweest, misschien soms wel tot vervelens toe. Maar dat is hoe je de beste resultaten bereikt, dan blijf je elkaar ook uitdagen. Daarin hebben we elkaar helemaal gevonden, dat is wat JA! biedt in alle facetten. Ook als personen. Professioneel en zeker niet saai en standaard. Ik hou van mensen die onderscheidend durven zijn."
Machiel Hogeterp, mede-oprichter NextGen
Diensten 
Diensten: Visie en strategiebepaling - positionering - propositie ontwikkeling - visuele identiteit - schrijfwijzer en merkverhaal - beeldtaal (sfeer- en portretfotografie) - art-direction - huisstijlontwikkeling - webdesign - copywriting

Credits 
Barbara Trienen (sfeerfotografie) / Bertil van Wieren (portretfotografie) / StandOut (technische realisatie) / Ignace (video)

-

Opbouw van het logo
Het logo is een combinatie van de doelgroep en het opleidingsprogramma 'Lean Six Sigma Green Belt'. Hierbij komen de ‘y’ van generatie Y en het logo van Lean Six Sigma samen. Gedurfd, uitgesproken en onderscheidend
De merkidentiteit is gebaseerd op drie kernwaarden: opvallend, jong en volwassen en continu verbeteren. Met opvallende stijlelementen zijn deze kernwaarden doorvertaald in de visuele identiteit. Illustraties, fotografie en uitgesproken kleuren vinden elkaar in een solide uitstraling.Persoonlijke succesverhalen
De hele conceptgedachte van NextGen moet zorgen voor een flink stuk engagement bij potentiële kandidaten. Daarom maken we ervaringsverhalen van ‘NextGenners’ uit de praktijk. Dit doen we onder de noemer ‘De groei van…’. 

Corporate film - toegespitst op generatie Y
NextGen richt zich wat betreft haar kandidaten op hoogopgeleide millenials, ook wel bekend als generatie Y. Speciaal voor deze doelgroep is er een corporate film ontwikkeld, die aansluit bij de belevingswereld van deze doelgroep en daarop inspeelt. Uiteindelijk laat de video zien wat NextGen voor deze doelgroep kan betekenen. 
 


Rebranding Nextgen - Match • Improve • Grow
14
333
3
Published:

Rebranding Nextgen - Match • Improve • Grow

Werken, leren en continu verbeteren: een nieuwe kijk op detacheren, ontwikkeld door NextGen. En met succes! In ruim tien jaar is het bureau uitge Read More
14
333
3
Published: