Maria Barmentlo's profileTom Spel's profile

Bit DNA

Bit DNA
Datum: Jan 2018 - Maart 2020
Klant/bedrijf: Bit
Rol/categorie: Branding, Interaction design, Visual design

Bit is een research- en prototype studio gerund door 50 jonge tech talenten, op een missie om de impact van opkomende technologie snel vooruit te helpen. Bit wilde de overgang van studentikoze start-up, naar een meer professionele scale-up maken. Samen met Bas Koopmans en Tom Spel heb ik een huisstijl opgezet die past bij deze nieuwe identiteit.
...
.
Innovating 10 years earlier
Grote bedrijven zijn geneigd om voor innovatie veel geld en tijd uit te trekken. Bit bekijkt dit anders. In een periode van 3 maanden testen zij of een nieuwe techniek wel of niet werkt voor de visie die het bedrijf heeft, door middel van prototypes. Dit doen ze door het prototype elke week een beetje beter te maken en te blijven experimenteren. Deze speelse en exploratieve aanpak was de basis voor de uitstraling die Bit wilde bereiken.
.
.
Prototyping futures
Het visuele concept voor Bit gaat over wat je ziet en wat je niet ziet. De identiteit speelt met leesbaarheid: soms in copy, soms in afbeeldingen. De zoektocht naar wat er geschreven staat. Prototyping futures, de missie van Bit, gaat over het onbekende, over de lege ruimte in het projectplan, de onbekende gaten in een concept. We hebben dit vertaald in lege blokken, ruimtes die de mogelijkheid laten voor een ander resultaat, een andere toekomst.
.
Bit DNA
Published: