• Add to Collection
  • Tools Used

    Tools

  • About

    About

    The brief was for a fairly large house, with separate accommodation for the client’s adult son and two daughters. As the property is in a private… Read More
    The brief was for a fairly large house, with separate accommodation for the client’s adult son and two daughters. As the property is in a private estate, the house was designed to be open to the street with a glass link across a koi-pond as the entrance. This glass bridge also separates the guest wing and son’s suite from the rest of the house. The son’s bedroom is situated over the guest wing, creating almost a cottage space for the son. This space consists of the gym, guest suite, double garage, the son’s lounge/study and his suite. The crescent shape of the stand determined the shape of the house towards the street, and because the stand was fairly shallow towards the north, the house was kept as far south on the stand as possible. By using a huge internal balcony upstairs and an atrium, the two daughters were able to have their own north facing suites and accompanying lounge, with balconies on both the north and south side. The style is contemporary, spacious and light filled, blending indoor/ outdoor through the use of sliding / folding doors enabling the lanai/bar and family/breakfast areas to open onto the pool, and onto an internal atrium. Read Less
    Published:
House Cal