Louise de Vries Lentsch's profile

Kleuren-Spel Foto-Stalen-Zine

Kleuren-Spel
Foto-Stalen-Zine

Weet je,
er moeten mensen zijn, die bellen blazen
en weten van geen tijd
die zich kinderlijk verbazen
over iets wat barst van mooïgheid

Bij dat soort mensen wil ik horen
Toon Hermans
Keuze vrijheid staat centraal in deze zine. 
 
Wat is een Zine:
Een zine (afkorting van fanzine en magazine) is een publicatie van gefotokopieerde tijdschriften op kleine schaal, vaak gericht op een minderheidspubliek. Zines worden op verschillende manieren samengesteld, van met de printer afgedrukte tekst tot tekeningen of zelfs handgeschreven tekst. Fotokopie en print blijven de populairste media voor zines en meestal worden ze op kleine schaal gefotokopieerd. De thema's zijn heel ruim, fanfictie, politiek, kunst en vormgeving zijn er enkele van. Er bestaan ook veel zines die gewijd zijn aan een zeer specifiek thema. De inhoud van zines is vaak provocerend van aard en bevat elementen die vaak niet in de massamedia terug te vinden zijn. De tijd en benodigdheden om een zine te produceren, worden terugverdiend door inkomsten uit verkoop. Op zines rust zelden auteursrecht en vaak worden teksten en materialen kosteloos gedeeld en gekopieerd. Behalve als copyright expliciet is vermeld. 
Dubbele foto-kaarten
Colofon

Monoprints:
De monoprints zijn gemaakt met een Gelliplate en op A3-formaat gedrukt op 210 grams Biotop en op 150 grams Lana dessin tekenpapier.

Kleuren-Spel:
De ingescande monoprints zijn bewerkt in Photoshop. De aldus ontstane digitale foto’s zijn door Printkader in Amersfoort op 250 grams HVO mc silk geprint.

Foto-stalen-zine:
Elk stalenboekje bestaat uit 24 foto-pagina’s en is hand-gebonden met twee boekschroeven. De oplage is 15 exemplaren.

© Originele druk en uitvoering Louise de Vries Lentsch – 2020

Thank you for watching!
You can follow me on FB and Instagram
Kleuren-Spel Foto-Stalen-Zine
Published:

Kleuren-Spel Foto-Stalen-Zine

Published: