• Add to Collection
  • About

    About

    Vécsei syrah wine label
    Published:
MÓRI BORVIDÉK
András sokat mesélt a hely történetéről, arról, hogy ez az egyik legkisebb borvidék és az 1996-os bortörvény miatt Mór, Pusztavám, Söréd, Csókakő, Zámoly és Csákberény csatlakozott a móri borvidékhez, hogy elérjék a minimális méretet. Tervemen ezt a szaggatott vonal szimbolizálja.

RÓZSA
Egy szokás szerint a szőlő sorok elejére ültetnek egy tő rózsát, ennek praktikus okai vannak, hiszen a betegségek korábban megjelennek a rózsán. 
A rózsa motívum a jelenleg használt címkén is megtalálható.

RACIONALITÁS
A szőlő termelő területek egyesülését és a rózsa motívumát kevertem András racionalitásával, józan gondolkodásával, modern elképzeléseivel és ebből jött létre ez az erősen geometrián alapuló motívum.

CÍMKE
Figyelembe vettem, hogy milyen mennyiségben palackoznak, ezért egy könnyen előállítható és géppel ragasztható papír alapú címkét terveztem neki, olyan motívummal, amit bővítettem sorozattá, így minden általuk palackozott bor egyedi mintával és színkódolással kerülhet értékesítésre. A  stancolt címke kis példányszámú lenne, bolti forgalomba az egyszerű két színnel nyomott változat kerülne.

DOBOZ
A borhoz tartozó motívumot jelenítettem meg a doboz felületén, körülötte az adott minta szerkesztése során használt segédvonalakkal, emellett kísérleteztem egy majdnem teljesen ragasztás nélküli, önhordó megoldással, ahol a boros üveg súlya zárja be a dobozt alul, felül pedig egy matrica. Az így született doboz díszcsomagolásként is szolgálhat.

KÁRTYÁK
Mellékeltem hozzá egy kis perforált kártyát, az adott borhoz tartozó motívummal, ami a borvidéket szimbolizálja illetve a fent említett QR kódot. 

QR KÓD
A borhoz tervezett egyedi QR kódok, amik az különböző emblémákat idézi k a beolvasás után azt a célt szolgálják, hogy a vásárló a címkén feltüntetett információkon felül még többet megtudjon az adott borról, a Vécsei pincészetről és a további termékekről. A tervek szerint a kód mögött egy weboldal állna a tartalmakkal, ennek a fejlesztése, kidolgozása folyamatban van. Készült egy „játék”, ami a 9 motívum egymásba átalakulásából áll*, ez a weboldal egyik fő elemét jelenti.