Couchsurfing: Een nieuwe interpretatie 

De opdracht luidde: Maak tweeseries pictogrammen met het thema: Gastvrijheid. Eén serie met een"zakelijk" karakter, en een verwante serie met een "persoonlijk"karakter.
 
Uit eigen ervaring kan ik zeggendat Couchsurfing het toppunt van gastvrijheid is. Je meldt je aan opCouchsurfing.com en vervolgens geef je aan of je zelf Couchsurfers wiltontvangen of je ze misschien wilt rondleiden of gewoon een drankje met ze wiltdrinken in je eigen vertrouwde stad. Daarna kun je een (kostenloze)overnachting aanvragen bij een andere Couchsurfer, waar ook ter wereld. Er isniemand die de plek beter kent dan een ‘local’! Hiermee had ik mijn thema voordeze opdracht. Maar hoe kon ik dit concept nóg beter maken?

Het huidige systeem vanicoontjes en statussen (zie hierboven) was niet erg helder. Met de status‘Travelling at the moment’ ben je namelijk ‘niet beschikbaar’ als je aan het reizenbent. Je zou ook na een drankje (Coffee and a drink) kunnen besluiten dat je hem/haartoch laat overnachten.
Samengevat kom ik op drie statussen: Yes, Maybe en No.De vlag is het onderscheidende icoon vanwege het internationale karakter. Voortbordurend ontstaat zo ook een universele vlag (als link met alle andere vlaggen die Couchsurfers met zich meedragen achter op hun backpack). Hierdoor kun je meteen zien (als iemand de vlag op z'n Backpack meedraagt), of een Backpacker ook een Couchsurfer is of niet. Couchsurfing is  een hechte community en je waar ook ter wereld even vriendelijk verwelkomt wordt. Dit maakt het eigenlijk méér als een community en creëer je met een eigen vlag een "virtueel land".De drie parten van de vlag staan voor de drie statussen.
De Status icoontjes. 
Voor de ‘persoonlijke’ serie koos ik voor de ‘Reference icons’ van Couchsurfing. Met deze icons kun je elkaar feedback geven . Hoe was jouw verblijf bij de host en voor de gastheer of -vrouw: hoe was de traveller of backpacker tijdens het verblijf?
Toen ik de smaak eenmaal te pakken had maakte ik naast de icoontjes voor de opdracht ook nog deze icoontjes voor verschillende kopjes en topics op de website of voor gebruik op de website.