NOVODMITROVSKAYA. OFFICE AND WAREHOUSE COMPLEX

The reconstruction of this object from the vast space Soviet printing house into an office
and storage building became its unique feature. Complex internal logistics of the building,
the presence of through passages and dead-ends, a large number of office tenants who
require a high-quality navigation system - all of that formed the foundation of our solution.
It was necessary to create a budget, universal multi-level tool with office and warehouse
navigation, which would be convenient for most tenants.

The design concept was influenced by the architecture of the building: a graphite front and
yellow tiled walls. We liked the idea of ​​square tiles being an ideal form for premises with
complex geometry, where it is not always possible to place wide rectangles with
information. Three colours were chosen as a basis. Yellow is the marking which is present
on the signs or at the final point (office number, toilet, elevator, etc.), also it is a bright focal
point of the edging of the elements. White colour is responsible for navigation in the office
part, and graphite - in the warehouse.

Ultimately, we had a functional navigation system, organically perceived at all levels: the
outer territory, where drivers need to navigate quickly, at each entrance and exit, as well as throughout the entire interior space of the facility (passages, stairways, corridors, storage rooms, etc.).

OFFICE AND WAREHOUSE COMPLEX
569
5,423
25
Published: