user's avatar
Allround ontwerp opdracht voor Labarri Olijfolie
inleiding

Ab Labarri produceert, samen met zijn familie in Marokko, olijfolie. Hij wil graag een puur natuur uitstraling maar ook elegant ,stijlvol en exclusief. De olijven zijn door zijn berbers-Marokkaanse familie geoogst en tot olijfolie verwerkt. Op dit moment wordt er jaarlijks zo'n 60 liter olijfolie geproduceerd. Nadat dit naar Nederland vervoerd is, wordt het in 0,5 literflessen overgegoten. De verkoop gebeurt nu nog voornamelijk via - via en op kleine schaal. Een flesje van 0,5L kost € 12,50.

Omdat hij weinig geld te besteden heeft, is deze klant naar het Landstede gegaan en hebben ze gevraagd of studenten deze opdracht willen uitvoeren. Natuurlijk is de school daar akkoord mee gegaan en zo ben ik gestart aan de opdracht.

Ab Labarri is van plan om het bedrijf uit te breiden maar daar zijn wel meer inkomsten voor nodig. Dit wil hij bereiken door een logo te laten ontwerpen en een website te laten maken. ook wilt hij een mooie verpakking van zijn product.

Logo
Allereerst ben ik inspiratiebeeld op gaan zoeken van allerlei Arabische en Berberse
patronen, om deze patronen tot een chique logo in een kleur om te vormen waar je wel duidelijk zijn Arabische roots in terug ziet. in het midden zie je het teken wat staat voor de vrije Berberse man. verder zie je boven onder en aan de zijkanten een ander berbers teken dit staat voor de olijfboom. Ik vond het totaal erg sterkt staan.
Concept - ontwerp
Zodra ik het logo had ben ik een concept gaan schetsen, wat er zowel puur natuur als exclusief uit zag. Hiervoor gebruikte ik kraft papier, en zwart papier. Het maakte het natuurlijk omdat je de houtvezels in het papier nog ziet zitten. Maar het zwarte papier en de elegantie van het logo maakte het tegelijk ook chique.


Hieronder zie je het ontwerp van mijn etiket 
en het ontwerp van de chique doos!
Drukwerkbestanden - etiket en verpakking
Aangezien ik op kraft papier heb geprint was het niet nodig om in kleur te printen daarom zijn al mijn drukwerkbestanden in zwart. ik heb gebruik gemaakt van snijtekens en vouwlijnen
de laatste afbeelding hier onder werd met een plotter met een zwarte pen ingetekend omdat een pen een beetje glanst en ik zo kon zien hoe ik moest vouwen
Productfotografie
Na het drukken en in elkaar zetten van de verpakking ben ik de producten gaan fotograferen, voor de website. Daarna heb ik de foto's nog wat opgewaardeerd en gefotoshopt, zo staat er nu bijvoorbeeld bij een van de foto's een olijfboomgaard op de foto. Verder heb ik met lightroom de belichting hier en daar wat opgewaardeerd.
Wordpress Website
Tot slot heb ben ik aan de slag gegaan met een website maken, omdat er een probleem was met de school licentie van Adobe XD ben ik me gaan verdiepen in wordpress. Hiervoor had ik echter maar 2 dagen de tijd. Ik heb dus mezelf al redelijk wat wijs gemaakt in wordpress maar wil me hier graag in de toekomst verder in verdiepen.

Hier onder zie je een filmpje waarin ik laat zien hoe de website geworden is.
Conclusie
Na een goede klant presentatie is helaas voor het ontwerp van een klasgenoot gekozen, des al niet te min ben ik hartstikke tevreden met het eindresultaat.
Allround ontwerp opdracht voor Labarri Olijfolie
0
17
0
Published:

Allround ontwerp opdracht voor Labarri Olijfolie

Allround ontwerp opdracht voor Labarri Olijfolie
0
17
0
Published:

Tools

Attribution, Non-commercial, No DerivativesAttribution, Non-commercial, No DerivativesAttribution, Non-commercial, No Derivatives