Rebranding Stimmt
Agency for digital awesomeness

Wat
Herpositionering van Velten Media naar Stimmt

Hoe
Superstrakke techniek en kick-ass design. Structuur, vormgeving en interactie: alles in balans. Dat creëert de ultieme digitale merkervaring volgens Stimmt.

Wie
Stimmt - agency for digital awesomeness.

Waar
Vanuit Enschede en Amsterdam.

Waarom
De cultuur en passie zijn in tien jaar hetzelfde gebleven, verder is alles veranderd. Nieuwe klanten, nieuwe mensen, meer ervaring. Kijkend naar waar Velten Media nu staat, werd het tijd voor een naam en een uitstraling die daar bij passen.

Wanneer
Door de toenemende digitalisering is de dienstverlening de afgelopen jaren veranderd. Het opleveren van een website is niet meer het eindpunt, maar veel meer het begin. Blijven ontwikkelen, doelen stellen en bijsturen, daar ligt de focus.-


De volgende stap
Tien jaar na de oprichting werd het voor internetbureau Velten Media tijd voor iets nieuws. Het bureau was in alle opzichten gegroeid: het team werd groter, dienstverlening werd complexer en opdrachtgevers werden partners, waar langdurige samenwerkingsverbanden mee gesmeed werden. Dat vroeg om een passende positionering inclusief een nieuwe naam. Eén rebranding later presenteren we: Stimmt. Digital awesomeness met de groeten uit Enschede!
"Onze cultuur, het team, de ervaring: op al die gebieden hebben we enorme stappen gemaakt. Een rebranding was echt nodig om dat uit te dragen"
Diensten 
Strategiebepaling - naamcreatie - positionering - propositie ontwikkeling - visuele identiteit - schrijfwijzer en merkverhaal - beeldtaal (sfeer- en portretfotografie) - art-direction - introductiecampagne - copywriting
​​​​​​​
Credits
Fotografie Barbara Trienen / Web: Stimmt


-Wat we doen en wat we maken klopt aan alle kanten
Het kiezen van de nieuwe naam was een zorgvuldig proces. Oprichter Nick Velten: “Onze klanten kennen ons als een partij die kwaliteit levert en heel gestructureerd werkt. Wat we doen en wat we maken klopt aan alle kanten. Vandaar dat de keus uiteindelijk viel op Stimmt, dat staat voor ‘klopt’ of ‘juist’. 

Door een Duitse term te gebruiken zoeken we tegelijkertijd ook een bepaald randje op, maken we het heel uitgesproken. En de nieuwe vormgeving versterkt dat: energiek, duidelijk aanwezig, enthousiast. Precies zoals we zelf zijn, als personen en in ons werk.”


Visie en ambitie
De herpositionering begon met het vaststellen van een nieuwe visie en ambitie. Daarna volgde de zoektocht naar een passende naam en visuele identiteit.

In een aantal inspiratiesessies passeerde een flink aantal voorstellen de revue. Ondertussen werd ook op strategisch en visueel gebied hard gewerkt aan de nieuwe positionering. Behalve als betrouwbare partner voor opdrachtgevers moest het bureau ook worden neergezet als aantrekkelijke werkgever voor getalenteerde developers en designers.


Digital awesomeness
Beleving speelt een belangrijke rol in de nieuwe uitingen van Stimmt. De meerwaarde zit in de combinatie van kloppende techniek en kick ass design. We noemen het ‘digital awesomeness’, de ultieme digitale merkervaring. Als Stimmt een online platform oplevert moet dat een doorvertaling zijn van de beleving die je hebt bij een merk: of dat nu een bedrijf, festival, product of artiest is. Techniek en design zijn daar ondersteunend aan.” Het was dan ook extra belangrijk om voor Stimmt een visuele identiteit te ontwikkelen waarin die energie voelbaar is.


Blijven ontwikkelen
Op dit moment werkt Stimmt voor ongeveer 150 klanten waaronder Nedap, Van Merksteijn, Freshtival, Buurtzorg, Sigmax, Switch en Sam Feldt. Door de toenemende digitalisering is de dienstverlening de afgelopen jaren veranderd. Het opleveren van een website is niet meer het eindpunt, maar veel meer het begin. Blijven ontwikkelen, doelen stellen en bijsturen.​​​​​​​

Rock on! 🤘
In samenwerking met de designers van Velten Media werd de vormgeving uitgewerkt in concrete middelen, van gevelbelettering tot huisstijldrukwerk en natuurlijk het absolute paradepaardje: de nieuwe website. Op 1 februari 2019 werd de naamswijziging een feit. De nieuwe website ging live en het pand was de nacht ervoor voorzien van nieuwe belettering. Alle relaties kregen een kick ass introductiemailing in de brievenbus en ook in de pers kreeg de rebranding volop aandacht. De toekomst van Stimmt kan beginnen!Rebranding Stimmt - Agency for digital awesomeness
25
752
1
Published: