Rebranding De Haere
Praktijk voor fysiotherapie, ergotherapie en gezond bewegen

Wat
Praktijk voor fysiotherapie, ergotherapie en gezond bewegen

Hoe
Van zorg en ziekte naar gedrag en gezondheid: beweging als bron voor een gezond en vitaal leven.

Wie
Iedereen van van 0 tot 100 jaar rondom de veertien vestigingen

Waar
Oost-Nederland

Waarom
Om zich te onderscheiden van de concurrentie die allemaal hetzelfde beoordelingscijfer scoren

Wanneer
Ontwikkelingen in de zorg vragen een andere benadering en invulling van het aanbod

-


Samenvatting verhaal
De wereld van de zorg verandert. We zien zorg en ziekte niet langer als vertrekpunt. Meer dan ooit richten we ons op gedrag en leefstijl. Gezond eten en bewust bewegen, om langer fit en vitaal te blijven.
De Haere, praktijk voor fysio- en ergotherapie, beweegt volop mee met die ontwikkeling. Met veertien vestigingen in dorpen en wijken staat De Haere midden in de samenleving. Met therapieën, behandelingen en programma’s dragen de specialisten van De Haere bij aan het welzijn van oude en jonge mensen. De propositie “In beweging met De Haere” is de basis voor een strategisch plan om deze filosofie uit te dragen. Middels een frisse nieuwe huisstijl en een toegankelijke, vraaggestuurde website wordt de herpositionering zichtbaar. Mooie verhalen uit de praktijk vertellen over de beweging die De Haere maakt in de mensen. Centrale boodschap: bij De Haere vind je alles om jou te helpen verantwoord te bewegen. Vandaag, morgen en over tien of twintig jaar. Mensen helpen om langer fit en
vitaal te blijven, dat is wat De Haere elke dag beweegt.""Wat is marketing? Onze mensen vormen de organisatie, zij vertellen ons verhaal. En dan is het mooi als je mensen tegenkomt die dat begrijpen, die ook onze taal spreken. Bij JA! deelden ze die visie, de mensen staan hier centraal. Niet schreeuwerig, dat past niet bij ons. Maar we willen wel dat iedereen ons verhaal kent. De mensen van JA! hebben dezelfde passie voor hun vak als wij dat voor ons werk hebben."
Frederik Jaspers Faijer, maatschapslid De Haere
Diensten 
Visie en strategiebepaling - positionering - propositie ontwikkeling - visuele identiteit - schrijfwijzer en merkverhaal - beeldtaal (sfeer- en portretfotografie) - huisstijlontwikkeling - webdesign - conceptontwikkeling pilot vestiging
​​​​​​​
Credits
Fotografie Niek Erents / Video: Igance Ekkelkamp / Web: Cube / copy: Inez Kampman / online marketing: Bureau Strak


-Ronde en organische vormen
Het logo is een doorvertaling van het oude logo: de herkenbare oranje driehoek is behouden, maar doorvertaald naar anno 2018.

Gebruik van ronde en organische vormen, gebaseerd op de ronde en organische vormen vanuit het menselijk lichaam, vind je terug in zowel het logo als in de typografie. De oranje driehoek komt terug in vrijwel alle communicatieuitingen. 


Opgebouwd uit de vraag van de bezoeker
De website is opgebouwd uit de vraag van de bezoeker, in plaats van simpelweg het aanbod te presenteren. 

Mensen komen op de website van De Haere met een specifieke vraag over pijn of klachten die te maken hebben met houding, bewegingen, overbelasting, een chronische aandoening of ouderdom. Door bezoekers te benaderen vanuit die klacht, vang je de vraag beter af dan wanneer je gewoonweg je eigen aanbod presenteert.


De therapeut maakt het verschil
Mensen kiezen vaak voor een desbetreffende therapeut, nadat zij zijn aanbevolen door bekenden. De therapeut  maakt nog altijd het verschil. Om de therapeut van meer context te voorzien heeft elke therapeut zijn eigen pagina. Wie zijn de therapeuten, wat zijn hun beweegredenenen, wat zijn hun specialiteiten, maar daarnaast wellicht net zo belangrijk: wie zijn ze nog meer naast een fysiotherapeut? 

Tijdens de fotografie zijn de therapeuten zichtbaar met hun werk bezig. Het beeld is helder, wit en af en toe piekt de zon door de ramen waardoor er een warm gevoel ontstaat. In externe situaties, hetzij in een (be)handeling of gesprek is de interactie tussen de mensen goed zichtbaar. Daarbij is er ook ruimte voor gekkigheid. Hierdoor stralen we een relaxte en ontspannen sfeer uit en dat is exact hetgeen wat past bij De Haere. 


De Haere kiest voor een nieuwe boodschap door niet langer te denken en communiceren vanuit klachten, maar de switch te maken naar gedrag en gezondheid.

Die boodschap is niet alleen doorvertaald in alle communicatiemiddelen, maar moet ook door de hele organisatie gevoeld en geleefd worden. Daarom is bijvoorbeeld ook nagedacht over het interieur van de verschillende vestigingen. Rebranding De Haere - Een fit en vitaal leven
2
215
0
Published: