user's avataruser's avataruser's avataruser's avataruser's avatar
Die Port van Cleve. Hotel interior


Die Port van Cleve
Een interieur als een levend geschiedenisboekEen prachtig hotel met een rijke geschiedenis
Viersterrenhotel Die Port van Cleve is gevestigd in een monumentaal pand in hartje Amsterdam, waar in een ver verleden biermerk Heineken zijn oorsprong vond. En dat is nog maar een klein deel van de rijke historie van deze bijzondere locatie.
Gevraagd om een visueel concept te ontwikkelen voor de restyling van het hotel, doken we dus direct enthousiast de geschiedenisboeken in. Dat leverde een schat aan informatie, oude documenten, tekeningen en foto’s op, die het vertrekpunt vormden voor een unieke visuele identiteit.

Acht bepalende geschiedmomenten zijn elk verwerkt in het interieur van één van de kamers en suites. De gangen vormen daarbij de visuele verbinding tussen de verschillende momenten. Op basis van moodboards hebben we gedetailleerde artist impressions ontwikkeld voor iedere kamer. Zo ontstond een gedetailleerd beeld van de ruimte, dat als leidraad diende bij de verbouwing. Inmiddels is de zesde verdieping opgeleverd en worden binnenkort ook de overige verdiepingen volledig gerenoveerd.


 
 
Diensten 
Conceptontwikkeling
 
Opdrachtgever
Ab Oosterhof (Ab Interieurarchitecten) en Andrea Gerrits (ID-Design)
 
 
 
Die Port van Cleve. Hotel interior
19
359
3
Published: