• Add to Collection
  • About

    About

    Lasten kynätuoli 2-5 -vuotiaille lapsille. Children's pencil chair for kids 2-5 age years old.
    Published:
 
Halusin kokeilla ideaani tehdä lasten tuolin, jossa jalat ovat ikään kuin kynät. Pystyin myös leikkimään väreillä, koska tein takajalat erivärisiksi kuin etujalat. Jalkojen alaosat on teroitetut sorvaavalla ja yläosassa on värillinen lyijykin sisällä kuten oikeissa värikynissä.
Tein tämän tuolin veljeni tyttärelle ja tuolin koko sopii noin 2-5 -vuotiaille lapsille. Tämä lasten kynätuoli on tehty koivusta ja värit jalkoihin on saatu vesipetseillä ja lopullinen pintakäsittely on tehty Osmon kirkasvahalla.
 
I wanted to try my idea to make children’s chair which have legs like pencils. I get to play with colors in this project because I made the front legs and back legs different colors. The leg’s bottoms are sharpened by turning and on top of the pencil there are inside color also like in real pencil.
I made this children’s pencil chair for my brother’s daughter. This chair is desinged for kids 2-5 ages. It’s made of birch and colors are made with water stain and final finishing is made with Osmo’s semigloss wood wax.
Photos by Tuomo Pynnönen