Webstores
Herpositionering

Wat
Herpositionering van internetbureau naar digital agency. Webstores combineert strategie, creativiteit en technologie om digitale ambities van opdrachtgevers waar te maken.

Hoe
Vijf principes als kompas van de organisatie: een basis van waaruit Webstores meebeweegt, keuzes maakt en nieuwe ontwikkelingen omarmt.

Wie
Digital partner van bedrijven in business commerce, leisure en mobility.

Waar
Vanuit Hardenberg via Zwolle naar de rest van Nederland.

Waarom
Na een interne koerswijziging was het tijd voor een bijpassend nieuw gezicht naar de buitenwereld.

Wanneer
In een tijdperk waarin alle bureaus zich (her)oriënteren en het voor opdrachtgevers lastig is om de juiste partner te vinden.


-


Bouw op ervaring, omarm verandering
Houvast in een wereld die volop in beweging is. Met vijf strategische principes als kompas kan Webstores meebewegen, keuzes maken en nieuwe ontwikkelingen snel omarmen. Waar Webstores normaal gesproken voor opdrachtgevers werkt, was het nu tijd om de blik naar binnen te richten. Na een interne koerswijziging was het bureau klaar om het bewezen bijzondere niveau van een passende jas te voorzien. Naast een nieuwe, onderscheidende visuele identiteit werd de communicatie ook op tactisch vlak aangescherpt. Diensten en werkwijze worden ondergeschikt aan het resultaat: Webstores laat zien welke impact er voor de klant is gecreëerd.
"De vijf principes zijn echt het hard van ons bedrijf geworden"
Diensten 
Visie en strategiebepaling - positionering - propositie ontwikkeling - visuele identiteit - schrijfwijzer en merkverhaal - beeldtaal (sfeer- en portretfotografie) - art-direction - introductiecampagne - copywriting  
​​​​​​​
Credits
Bertil van Wieren (fotografie) / Webstores (technische realisatie)


-5 principes als kompas voor de organisatie
Webstores hanteert vijf principes als strategisch kompas. Ze vormen een stevige, vaste basis die tegelijkertijd de organisatie in staat stelt om mee te bewegen, keuzes te maken en nieuwe ontwikkelingen snel te omarmen.

Deze strategische principes hebben een prominente plaats op de website en vertellen de bezoeker meer dan simpelweg het communiceren van een werkwijze. 


Van intern naar extern gericht
Een nieuwe, passende communicatiestrategie zorgt ervoor dat Webstores in alles volwaardig digital partner is. 

Dus naast de fysieke vorm ook in haar communicatie. Van (teveel) intern gericht, nu ook naar extern gericht. De communicatie is gericht op ambities en doelen, niet op digitale producten of technische details.


Grid als onderlegger voor het design
Als onderlegger voor het design is er gebruik gemaakt van een eindeloos Webstores designgrid. Dit grid is ontstaan uit het samenbrengen van vijf relevante onderwerpen die gelden voor Webstores.

In combinatie met het onderscheidende kleurgebruik (donkerblauw en zalm) ontstaat een herkenbaar merk


Driehoeken
In het nieuwe logo zijn de vijf elementen zichtbaar teruggebracht. Ook hierin is het designgrid terug te zien. Daarnaast hebben iconen hun eigenheid meegekregen.

Het beeldmerk is eveneens drager van de 5 principes

Beeldtaal
In de portretfotografie is er sprake van een vriendelijke uitstraling. Daarnaast is er dynamiek: er gebeurt wat in beeld. Spontane en aangesneden portretten zorgen voor een interessant beeld. Rebranding Webstores - Digital partner
3
64
0
Published:

Rebranding Webstores - Digital partner

Herpositionering van internetbureau naar digital agency. Webstores combineert strategie, creativiteit en technologie om digitale ambities van opd Read More
3
64
0
Published:

Tools

Creative Fields