Project name: Green wave
location: Ljubljana, SL
Program: Science center
Design period: 2018
Status: competition entry
Client: ZAPS
Size: 10.000 mq

Architecture team: PC Architects
Cisualisation team: 3dots




















The form of the building resembles a wave, a form created from a dimensional curve more similar to the form of the riverside that stands right in front of the intervention area. If we can imagine, that, we pull up this line from the middle, right up in the air, we can create in that way, the final form of the science center.
An ecological approach, with the construction of a green roof, most part of the building it’s under the ground, lot of trees planted all over the surface that surrounds the plot.. a suitable approach, that, is not only interconnected with the landscape of the area and the city’s main arteries, but becomes landscape and part of the nature itself.











Green wave
36
214
1
Published:

Green wave

36
214
1
Published:

Tools

Creative Fields