user's avatar
Merkdenken, verandertrajecten, PBLQ
Mensen maken de organisatie
 
Merkdenken speelt steeds vaker een belangrijke rol bij veranderingstrajecten zoals fusies en reorganisaties. Maar hoe werkt het nu precies en hoe pak je dit aan? De fusie van HEC, ROI en Zenc vormt een goed voorbeeld.
 
 
Merk: aanjager van verandering
Het samengaan van HEC, ROI en Zenc biedt kansen in de markt. Alle drie de organisaties richten zich op de publieke sector. HEC als de vooraanstaande adviseur en ondersteuner van talloze overheidsorganisaties, ROI als hét opleidingsinstituut voor de publieke sector en Zenc als aanjager van innovaties. Smidswater heeft samen met de medewerkers gebouwd aan het nieuwe merk PBLQ, met het merkportfolio als kompas voor alle veranderingen. Als medewerkers zich het merkverhaal eigen maken en een rol spelen in de ontwikkeling van het merk, wordt het nieuwe verhaal van de organisatie ook onderdeel van hun bewustzijn. Pas dan kunnen medewerkers het nieuwe merk ook werkelijk goed ervaren.
 
Zelfbeeld en klantbeeld
We beginnen met een onderzoek naar het verschil tussen het beeld dat de organisaties van zichzelf hebben en het beeld dat leeft bij klanten. Het blijkt dat alle drie de organisaties qua merkassociaties en waarden naadloos op elkaar aansluiten. Een goed startpunt voor de werksessies waarbij we de medewerkers laten meedenken en meepraten over de verschillende merkscenario's. Hoe krijgen we alle diensten op een voor de klant heldere manier bij elkaar ondergebracht? Het merkportfolio gebruiken we als kapstok voor gesprekken over de gedeelde toekomst, klantwensen, marktontwikkelingen, merkassociaties en waarden.
 
Nieuw merk: PBLQ
In de corporate story van PBLQ beschrijven we het verhaal van de organisatie. Hierin verbinden we verleden, heden en toekomst. De nieuwe merknaam, merkpresentatie, bedrijfsprofiel en corporate story vormen samen het merkpaspoort PBLQ: een document dat elke medewerker in handen krijgt. Het samengaan is inmiddels een feit, de medewerkers voelen zich inmiddels verbonden met de nieuwe organisatie en doelen, en Smidswater toont aan in een complex en gevoelig werkveld uitstekend te kunnen opereren.
 
Bekijk de websites die we voor PBLQ ontwikkelden:
Projectinformatie
 
Opdrachtgever: HEC / ROI
Project: Merkontwikkeling PBLQ
 
Bureau: Smidswater (www.smidswater.nl)
Account: Tijs van den Nieuwendijk
 
Meer weten:
Merkdenken, verandertrajecten, PBLQ
2
195
0
Published:

Merkdenken, verandertrajecten, PBLQ

Merkontwikkelingstraject voor de fuserende partijen HEC, ROI en ZENC. Smidswater begeleidde het veranderingstraject, met als resultaat een nieuwe Read More
2
195
0
Published: