Stimmt

Tien jaar na de oprichting werd het voor internetbureau Velten Media tijd voor iets nieuws. Het bureau was in alle opzichten gegroeid: het team werd groter, dienstverlening werd complexer en opdrachtgevers werden partners, waar langdurige samenwerkingsverbanden mee gesmeed werden. Dat vroeg om een passende positionering inclusief een nieuwe naam. Eén rebranding later presenteren we: Stimmt. Digital awesomeness met de groeten uit Enschede!


Rol: 

Merkidentiteit  /  merkverhaal en schrijfwijzer  /  visuele identiteit
contentstrategie  /  fotografie en art-direction  /  copywriting  /  naam

Fotografie: 
Barbara Trienen en JA!

Copywriting: 
JA!

Technische realisatie: 
Stimmt

Webdesign: 
Stimmt

www.stimmt.digitalHet kiezen van de nieuwe naam was een zorgvuldig proces. Oprichter Nick Velten: “Onze klanten kennen ons als een partij die kwaliteit levert en heel gestructureerd werkt. Wat we doen en wat we maken klopt aan alle kanten. Vandaar dat de keus uiteindelijk viel op Stimmt, dat staat voor ‘klopt’ of ‘juist’. Door een Duitse term te gebruiken zoeken we tegelijkertijd ook een bepaald randje op, maken we het heel uitgesproken. En de nieuwe vormgeving versterkt dat: energiek, duidelijk aanwezig, enthousiast. Precies zoals we zelf zijn, als personen en in ons werk.”


​​​​​​​
De herpositionering begon met het vaststellen van een nieuwe visie en ambitie. Daarna volgde de zoektocht naar een passende naam en visuele identiteit. In een aantal inspiratiesessies passeerde een flink aantal voorstellen de revue. 

Ondertussen werd ook op strategisch en visueel gebied hard gewerkt aan de nieuwe positionering. 
Behalve als betrouwbare partner voor opdrachtgevers moest het bureau ook worden neergezet als aantrekkelijke werkgever voor getalenteerde developers en designers.


Digital awesomeness

Beleving speelt een belangrijke rol in de nieuwe uitingen van Stimmt. Nick: “Onze meerwaarde zit in de combinatie van kloppende techniek en kick ass design. We noemen het ‘digital awesomeness’, de ultieme digitale merkervaring. Als we een online platform opleveren moet dat een doorvertaling zijn van de beleving die je hebt bij een merk: of dat nu een bedrijf, festival, product of artiest is. Techniek en design zijn daar ondersteunend aan.” Het was dan ook extra belangrijk om voor Stimmt een visuele identiteit te ontwikkelen waarin die energie voelbaar is.


Blijven ontwikkelen

Op dit moment werkt Stimmt voor ongeveer 150 klanten waaronder Nedap, Van Merksteijn, Freshtival, Buurtzorg, Sigmax, Switch en Sam Feldt. Door de toenemende digitalisering is de dienstverlening de afgelopen jaren veranderd, vertelt Nick. “Het opleveren van een website is niet meer het eindpunt, maar veel meer het begin. Blijven ontwikkelen, doelen stellen en bijsturen. Voor ons betekent dat misschien wel dat we voor minder klanten gaan werken, maar veel intensievere en meer langdurige relaties opbouwen. Als digital agency willen we klanten echt helpen hun doelstellingen te bereiken, daar ligt de focus.”


Stimmt.digital

In samenwerking met de designers van Velten Media werd de vormgeving uitgewerkt in concrete middelen, van gevelbelettering tot huisstijldrukwerk en natuurlijk het absolute paradepaardje: de nieuwe website.
Rock on! 🤘
Op 1 februari 2019 werd de naamswijziging een feit. De nieuwe website ging live en het pand was de nacht ervoor voorzien van nieuwe belettering. Alle relaties kregen een kick ass introductiemailing in de brievenbus en ook in de pers kreeg de rebranding volop aandacht. De toekomst van Stimmt kan beginnen!

Stimmt - Agency for digital awesomeness
7
83
0
Published: