Cars Kuiperij's profile

Digital campaign, KinderWijkTeam

Inleiding
Gedurende semester één heb ik samen met Antoni Magendans tijdens het vak DICA gewerkt aan een digitale campagne. Deze campagne hebben wij gemaakt voor het KinderWijkTeam in Arnhem. Het KinderWijkTeam heeft een nieuwe middagactiviteit, het Plastic Science & Recycle Lab en wil hiervoor leden werven.

Om een campagne te maken die aansluit bij de communicatievraag van het KinderWijkTeam hebben wij een onderzoek gedaan. Hierin komen de volgende onderdelen aan bod: interne analyse, externe analyse, doelgroepen, positionering, propositie, concept, middelen en content. De eindproducten van deze course waren een digitale mailing, gemaakt met MailChimp, een Facebook campagne en een pitch aan de opdrachtgever.
In dit protfolio wil ik de pitch laten zien die wij gegeven hebben aan de opdachtgever en docenten. Omdat in deze pitch ons onderzoek samenvat en tevens de gemaakte middelen toont. 

De doelgroep van het Plastic Science en Recycle Lab zijn kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Naast de kinderen hebben wij ons ook op hun ouders gericht, omdat de kinderen zelf nog minderjarig zijn.
Wij hebben ons concept op de architypes Magican en Hero gebaseerd. Dit leverde ons lovende woorden op bij de beoordeling: “Een bijzonder punt is jullie gebruik van archetypen: dat is erg goed gedaan en eigenlijk het niveau van propedeuse studenten voorbij!“
Onze campagne bestaat uit twee middelen. Een Facebook campagne en een mail campagne. Van deze mail campagne zijn twee varianten gemaakt. Een variant voor de kinderen en een variant voor de ouders. 
De opdrachtgever Mike Hoose van het KinderWijkTeam/ Plastic Science en Recycle Lab was erg enthousiast. “Ik vind de stijl die jullie gekozen hebben geweldig! Het ziet er goed uit. En ik denk als we dit gaan lanceren het helemaal goed gaat komen met de aanmeldingen.” 

Naast feedback van de opdrachtgever hebben wij ook feedback gekregen van de vakdocent, die wij mee kunnen nemen bij het maken van een volgende campagne. “Waar jullie een stap kunnen maken in jullie ontwikkeling als ontwerpers is in het ontwikkelen van campagnes waarin het element van zenden van de boodschap wat minder prominent is”.
Digital campaign, KinderWijkTeam
Published:

Digital campaign, KinderWijkTeam

Published: