Figure 1: East elevation
Figure 2: South elevation
Figure 3: North elevation
Figure 4: The proposed Integrated Learning Building would be located on the southside of the Ryerson University campus. It sits on an enclosed parcel of land which has a functioning rear laneway. 
Figure 5: A visual approach to program was used as a means of managing a large amount of required spaces spread across multiple faculties. The total required area of the building were firstly divided into identicle units and then grouped and manipulated.
Figure 6: The integrated learning center firstly aims to rejoin the scattered faculties of the health sciences.  Through the grouping of similar functions in each faculty a dialogue is created between related faculties. The above diagram represents the process of grouping similar functions.
Figure 7: Sketch modeling was used to evolve, test and conceive the structure.