Висулка бразилски Аметист
Висулка бразилски Аметист положена върху ессенен лист липа и кора от топала. Снимка ZENLIFE

Аметистът е лилав кварц с разнообразни виолетови нюанси, вариращи от бледо лилаво до тъмно лилаво. Комбинирайки се много добре с зелени камъни и червено злато, Аметистът се използва в много високиценени бижута. 

Аметистът е разновидност на лилавия кварц. Баграта идва от следите от желязо и една от причините, поради които е класифициран като фин камък.

Името на камъка идва от старогръцки и означава "пиян".

И защо?

Гърците смятали, че цветът на аметиста прилича на цвета на виното, умесено с вода, за да промени тъмния нюанс на лилавото.

Оттам се ражда вярване, според което носенето на аметист предотвратява пиянството.

Аметистът е обикновен камък, който лесно се намира в световен мащаб ... затова цената му е разумна. Най-красивите аметисти са оформени като диаманти с разнообразни лица и могат да бъдат използвани за оформяне и поставяне на декоративни предмети поради своята здравина. По-твърд от стъкло, той е устойчив при направата му на битови продукти.

Можете да го измиете във водата с малко препарат за пране, след това малко алкохол, преди да го изсушите. Чувствителен на топлина, ако Аметистът случайно се затопли силно, цветът му ще стане жълт или зелен.
Свойствата на Аметиста са полезни, за да се справим с нарушения, дължащи се на стрес, напрежение, опит в резултат на забързания живот, който водим.

Бивайки символ на мъдростта, смирението и искреността, вибрациите на аметиста носят мир и разсейват страховете.

Легенда гласи, че носенето на Аметист ще създаде мост между небето и земята, обединявайки силните страни на червеното и синьото, образуващи лилавия цвят. То ще даде баланс и стабилност в любовта и Аметистът ще разкрие тайните на живота и ще даде точни индикации за разбиране на нашите мечти.

Внезапно се създава подсъзнателна връзка ... улесняване на интуицията, медитацията и напътствия към нашата истинска съдба.

Също така Аметистът е камъкът, който бележи шестата годишнина от сватбата.

За ваша информация ... една геода от Аметист поставена в стая в къщата или работното място е способна да почисти атмосферата и да помагне на ума да влезе в режим на спокойствие и релаксация, така че да бъде неприкосновен за стреса и бързината. 

Неговите успокояващи функции позволяват да се избегне безсъние и поставен под възглавницата, Аметистът задейства спокойното сънуване с приятни сънища.
Висулка бразилски Аметист
1
5
0
Published:

Висулка бразилски Аметист

Brilliant Amethyst derived from Brazil and made into a stunning piece of jewelry. A pendant that will make your presence shine.
1
5
0
Published:

Creative Fields

Copyright Info

Attribution

Read More