Pavilion Project for the Forestry Institute
Developed with the purpose of supporting the Forest Institute of UFRRJ, which identified the need for a space to receive and promote events and speeches, which housed the academic journal and the existing collection of books specific to the area. The new building was designed from a linear plant with a modular structure of five meters spacing, and simple volumetry that referred to the surrounding buildings in neocolonial style, but with a touch of contemporaneity. The materials chosen for the facades were apparent concrete and wood. The wood is present in the access portal to the building, as a way of allusion to the Forest Engineering course. The openings were designed in such a way to break with the symmetry of the volume itself and to promote rhythm to the facades. Space will be used by the academic community, but will also be destined to the local community, who can enjoy it, through events in partnership with public schools.
Pavilion Project for the Forestry Institute
3
14
0
Published:

Pavilion Project for the Forestry Institute

An architecture project developed for the Forestry Institute of the UFRRJ, at Rio de Janeiro.
3
14
0
Published: