Diş Eti Kanaması 
Diş eti kanaması hafife alınmaması gereken bir hastalıktır. Ve çoğu kişide sıkça görülür bazen bu kanamalar bir hastalık habercisi bile olabildiğinden mutlaka doktor kontrolü şart olan bir durumdur. Bu tür kanamalar genelde sinsi bir ilerleme hali seyreder ve bu sebepten dolayı da tedavi işi aksatılır. Diş etleri sağlıklı bir diş için gerekli olan bir bütündür. Diş eti hastalıklarında en önemli belirti ise kanamalar olduğundan tedavi yapılmadığı takdirde diş kayıpları başlar. Doğru bir fırçalama ve ağız diş sağlığı yoksa bakteriler tarafından esir alınan diş ve dişetleri sorununu belli etmek için kanamalar yolunu seçer. Diğer yandan diş eti kanamalarında etken faktör olarak sigara, hormonal değişiklikler, stres, şeker hastalığı ve kötü beslenme de sayılabilir.

Diş eti hastalıkları ihmal edilmemesi gereken sıkıntılı durumlardan biridir. Aynı zamanda hastada ağız kokusu yaparak sıkıntıyı kat be kat arttırır. Diş eti hastalıklarını önlemede en etkili yol bakımının düzgün ve bilinçli yapılmasıdır. Diş eti hastalıkları yaşanmasında yaşlılık durumu etkendir. İlerleyen yaşla birlikte tükürük salgısının azalması bakteri çoğalmasına sebebiyet verdiğinden yaşla birlikte doğan hastalıklarla diş eti hastalıkları gündemde yerini alır. Vitamin eksiklikleri de diş eti kanaması sebebidir. C vitamini, B12 vitamini eksiklikleri önem taşır. Sigara kullanımı da pek çok hastalıkta tetikleme sağladığı gibi diş eti hastalıklarında da öncüdür. Sigara içen grup riskte ilk sıralardadır.
Diş Eti Kanamasında Stresin Etkisi

Stres bütün vücudu etkileyen bir faktördür. Yoğun stres altında olanların deyim yerindeyse savaş gücü azaldığından diş eti kanamaları da yaşanabilir. Özellikle dişlerin stresten sıkılması ya da gıcırdatılması olası nedenlerdir.

Diş Eti Kanaması ve Kötü Beslenme

Vücudun bir bağışıklık sistemi vardır ve bunun korunması için dengeli beslenme yapılmalıdır. Yapılmadığı ya da dikkat edilmediği takdirde kişi zayıf düşerek birtakım hastalık belirtileri yaşamaya başlar. Bunların arasında diş eti kanamaları da gelir. Dolayısıyla kötü beslenme büyük bir sorundur. Tuzlu ve şekerli gıdaların tüketimi diş sağlığı için son derece zararlıdır.
Diş eti kanaması tetikleyen bir başka unsur da yaşanan hastalıklar olarak belirtilebilir. Bunun başında diyabet gelir. Kanayan ve şişmiş diş etleri diyabet işareti olarak görülmeli ve mutlaka kontrol edilmelidir. Diyabet durumu varsa ağız mikroplarla savaşma gücünü kaybederek diş eti kanamalarını başlatır. Diğer yandan kanayan diş etleri lösemi habercisi de olabilir. Lösemi de trombosit sayısı düştüğünden kanama düzeyinde sorunlar başlar. Diş etleri dahil vücudun her bölgesinde var olan kanamalar durdurulamaz.  confident.net adresinden detaylı bilgiler alınabilir ve tedavi aşamalarına bir adım daha yakın olabilirsiniz.
Diş Eti Kanaması
Published:

Diş Eti Kanaması

Published:

Creative Fields