"Tournée générale" is iets dat we samen doen, het wordt U aangeboden, het een caégebeuren. Hier op het van Veldeplein te Hasselt, aan de terrassen van twee caféiconen staan 9 fietsen in cirkel formatie, gespoord in een betonnen minivelodroom.
"Geef nog een rondje!"
“Limburg fietsparadijs” krijgt dit najaar in Hasselt een heel bijzondere dimensie. 
Hasselt kende al zijn grote en zijn kleine ring maar dit najaar is er ook RING RING (niet te verwarren met de gelijknamige hit van ABBA uit 1973 of met de cult-song van onze troubadour Ferre Grignard uit 1966).
Ontwerperscollectief HET LABO plaatste deze keer geen schommels maar een bonte verzameling installaties met fietsen op de binnenring - de groene boulevard - van Hasselt. 
Het LABO vroeg 40 ontwerpers en kunstenaars onze tweewieler te interpreteren ...zoals je een fiets nog nooit eerder zag.  Het resultaat is een parcours met 40 beeldende installaties, zowel ernstige als grappige, van intiem tot grotesk, de ene interactiever dan de andere... maar allen tot de verbeelding sprekend ...met of zonder bel.
De autoloze zondag op 16 september geeft in Hasselt het startschot voor dit criterium met een hoek af, ...hier en daar letterlijk. 
Een niet te missen najaarsklassieker voor jong en oud, doorwinterde fietser of niet.  
Onder andere Peter de Meyer, Sara Bomans, Linde Hermans, Rick de Leeuw, Liesje Reyskens, Frits Jeuris & Bart Lens komen aan de start. 
Een wandeling of fietstochtje van 2,5 kilometer om vrolijk van te worden, ondanks enkele kritische noten bij het statuut van de fietser anno 2018 ...ring ring!
Spring op je fiets en kom dat zien!
RING RING! van 16 september tot 11 november op de kleine ring van Hasselt.
Hou zeker deze website in de gaten voor extra activiteiten tijdens deze periode. 

RING RING - Hasselt
7
118
0
Published:

RING RING - Hasselt

16/9/'18 - 11/11/'18 Ontwerpers: Frits Jeuris & Bart Lens van Veldekeplein te Hasselt
7
118
0
Published: