Architectuurlezing Maastricht Academy of Architecture
Topos organiseert in samenwerking met Zuyd Hogeschool (Maastricht Academy of Architecture) drie architectuurlezingen, hiervoor zijn drie architecten uit de Euregio uitgenodigd, die ieder een eigen en bijzondere benadering van het vak hebben. 
Wie is Bart Lens?
Sinds 1995 heeft Bart Lens (1959) een eigen bureau LENS°ASS in Hasselt en sinds 2012 met vennoot Thijs Prinsen. Ondertussen is het bureau gegroeid tot een jonge, dynamische equipe en werkt ze aan uiteenlopende projecten: interieurs, winkels, woningen, industriële complexen, woonerven, enz... . De ontwerpen getuigen steeds opnieuw van een pragmatische, realistische aanpak van een bouwopdracht, een grote aandacht voor het materialiseren, waarbij de verschillende ontwerpkeuzes een grote impact hebben op de nagestreefde sfeer. Sfeer niet als het resultaat van het aankleden of opsmukken, maar sfeer als een wezenlijk onderdeel van de totaliteit van de architectuur.
Bart Lens is gastdocent Atelier aan het LUCA school of Arts te Gent & Brussel. In 2014 werd hij ook aangesteld als curator van ‘BKRK - Bokrijk Brandmerkt’, om de hedendaagse relevantie van de oude vakmanschappen aan te tonen, eerder dan nostalgisch terug te blikken op hoe het vroeger was. In 2017 is van studio LENS°ASS het derde boek verschenen: Renovate!
Wanneer: Donderdagavond 27 september 2018:
Bart Lens: Sfeer als een wezenlijk onderdeel van de architectuur
Tijd: 20.00-22.00 uur
Plaats: Auditorium Academie van Beeldende Kunsten, Herdenkingsplein 12, Maastricht
Entree: gratis
Website TOPOS
Op onze website www.toposmaastricht.nl kunt u alle informatie vinden over bestuur en organisatie van TOPOS, als ook over onze activiteiten. Neem eens een kijkje op onze website en laat u verrassen door de veelheid en gevarieerdheid van onze activiteiten! 
Architectuurlezing Maastricht Academy of Architecture
0
63
0
Published:

Architectuurlezing Maastricht Academy of Architecture

0
63
0
Published: