View from the executive office.
5150 Wilshire
Interior design and space planning of 7,000 sq. ft. office in Los Angeles.
The program for this space included a call center, a creative and collaborative environment for graphic designers and the admin that coordinate it all, as well as, a breakroom that doubles as a conference room and an executive office. The space itself was a pretty unique shape and much of the existing features were to remain. Some changes were successfully negotiated with the building's Architect.
One of the early work-in-progress plans.
Overhead perspective of the office, incorporating some of the more recent revisions..
The space as it looked originally (except cleaner).
View from the north east corner of the space.
Interestingly, this building is considered a non-conforming building and this makes dealing with the city and the code more complicated than a simple ground up project. Certain upgrades and/or a certain percentage of the budget for tenant improvements must be allocated to bringing the building more in line with current code regulation. The area for the restrooms is bound on either side by the elevator and ventilation shafts. While it seems like there should be a larger number of restrooms due to the occupancy and square footage of the space and the original restrooms had more stalls than the current configuration, this arrangement accommodates handicap accessibility code and therefore is the Architect's choice for the final submittal.

Also, modular furniture suppliers do not mean that the design has to be boring. The snaking 120 degree desks not only liven up the space, but are also a much more efficient use of space than the original suggested  standard plus sign configuration we started with.
5150 Wilshire
2
227
0
Published:

5150 Wilshire

The program for this space included a call center, a creative and collaborative environment for graphic designers and the admin that coordinate i Read More
2
227
0
Published: