• Add to Collection
  • About

    About

    New identity for Herman Ottó Primary Shool
    Published:
Herman Ottó Primary School 
/re-design/
 
 
Lehetőséget kaptam, hogy kiállíthassak a Herman Ottó Általános Iskolában. Elküdtem a portfóliómat és egy kiállítás ötletet. Késöbb az Iskolaigazgató Úr felhívott, hogy a portfólió alapján inkább az iskola új arculatát készítsem el...:)
 
*
 
Az iskolának alapvetően két arculata van az egyikben van a másik,csak célcsoportban és üzenetben eltérőek. Az általános iskola és a Tudásközpont. Az iskola megújulásának alapköve, az elmúlt 100 év tapasztalata, a jelen pillanat stabilitása és a következő 100 év jövendő értékeinek szemelőtttartása volt a cél. Megteremteni a 21.századi iskola képét úgy hogy, közben megmarad bölcs és érett iskolának. A tudásközpont, a herman iskola oktatás-rendszereit bemutató és forgalmazó központ, szülőknek és más iskoláknak, akiknek még nincs kialakult oktatás-rendszerük. Forumokkal, pályázatokkal, workshopokkal.
 
*
 
A múlt értékeit egy pecsétben foglaltam össze, ami a régi logó felújított változatából alakult ki,( a szecessziós épület kapuját ábrázolja). Ebből alakult ki az iskola új logója, amiben utaltam az iskolai kapu két oszlopjára és a “H”, “O” betű kapcsolatra. Ez a logó fogalmazza meg az iskolát általában. A tudásközpont logójában a “H”, “T” betűkapcsolatot vettem alapul, benne maradva az iskola logója által kialakított grafikai rendszerben.
 
*
 
Az iskola honlapja reszponzív tervezésben, három féle méretben készült el. A két arculat ugyanabban a rendszerben jelenik meg, párhuzamosan működik egymásban. A honlap egyik sajátossága, hogy egy workshop keretében az iskolában tanuló kis-diákokokkal készítettünk rajzokat, festményket, grafikákat minden hónaphoz. Ezeket a grafikákat, havonata cserélni fogják a honlapon, megteremtve ezzel egyfajta aktualizációt, ami erősíti az iskola központi elvét: a gyermekközpontúságot.
 
http://hermantudaskozpont.hu
Hungarian Design Award 2013
Thank you for watching!