Studio GBE's profileKahlil Berenos's profile
Campagne Mijn stad. Mijn toekomst.
De gemeente Zoetermeer lanceerde afgelopen dinsdag de samenspraak campagne ‘Mijn stad. Mijn toekomst.’ waarin de Zoetermeerder zelf de hoofdrol speelt. De groeiende stad stimuleert betrokkenheid bij de stad door bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit te nodigen om mee te denken over de toekomst van de stad. 

De stad groeit. Daarom investeert de stad in minimaal 10.000 nieuwe woningen. Woonruimte waar grote behoefte aan is; voor jong en oud. De samenspraak gaat over de kwalitatieve ontwikkeling van de stad: wat zijn de ideeën en wensen? Droom je bijvoorbeeld al jaren van meer stadsparken of autovrije straten? Deel dan jouw mening met de gemeente op doemee.zoetermeer.nl en draag bij aan de toekomst van Zoetermeer. 

Het boegbeeld, dat ben jij
De gemeente wil met de samenspraak het gesprek in de stad stimuleren. Daarom zijn de inwoners het gezicht van de campagne. Zij roepen de bewoners op met 13 portretten voor verschillende doelgroepen. Volgens Fritiof Eriksson (art director) is dat niet minder dan logisch: "De toekomst ligt bij de inwoners van de gemeente. Zij zijn het kloppende hart van de gemeente en verdienen een kans om bij te dragen aan hun eigen toekomst."

Na oproep meldden uiteenlopende Zoetermeerders zich als boegbeeld voor de campagne, van jong tot oud en van Oosterheem tot Rokkeveen. Hans Moolenaar fotografeerde hen op karakteristieke locaties door de hele stad, waaronder de Nelson Mandelabrug en Woonboulevard Woonhart. Kortom; herkenbare mensen op bekende plekken. Misschien zie jij jouw buurvrouw binnenkort wel op posterformaat in het bushokje hangen. 
Campagne Mijn stad. Mijn toekomst.
2
124
0
Published: