RHIJNHAEGHE BUNNIK
Binnen de kaders van het gemeentelijk en provinciale beleid is transformatie van de locatie Rhijnhaeghe onvermijdelijk. Gezien de structuur en ligging van het bestaande gebouw is sloop-nieuwbouw daarbij de beste optie. We hebben een stedenbouwkundig plan ontworpen dat de randen van het terrein opzoekt met gestapelde bebouwing. Rond een groen binnenhof en in overgang naar bestaande woningen liggen grondgebonden woningen.

gevarieerde doelgroepen 
De locatie biedt huisvestingsmogelijkheden voor jongeren en starters, voor senioren (verzilveraars) en voor gezinnen die een comfortabele eengezinswoning of appartement willen huren of kopen. In typologie vertalen we dat naar twee-, drie- en vierkamerappartementen in twee gebouwen en een aantal twee-onder-een-kap en rijwoningen.

projectidentiteit en beeldkwaliteit 
De identiteit van Rhijnhaeghe wordt een compacte, eigentijdse woonbuurt die aansluit op de sfeer en uitstraling van gebouwen in baksteen met ondergeschikte (houten) gevelvlakken en/of gekleurde accenten zoals in de omgeving te vinden zijn. Omdat het een projectmatige ontwikkeling is, kunnen we - ondanks de beoogde diversiteit aan bebouwingstypologieën - eenzelfde beeldtaal voor het project nastreven. Deze samenhang ligt in een eenduidige bouwstijl met een ingetogen maar hoogwaardige architectonische expressie. Het kleur- en materiaalgebruik sluit aan bij het groene karakter van de wijk. De uitdaging ligt vooral in de behandeling van de appartementengebouwen, waarin we streven naar geleding in de architectuur om aan te sluiten bij schaal en maat van de bestaande gebiedskarakteristieken.
plaats
Bunnik

opdrachtgever
Sustay

datum
2015 - 2020

product
stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan

programma
18 grondgebonden woningen en 75 appartementen

omvang
ca. 1,2 hectare

samenwerking
Venster Architecten
Rhijnhaeghe, Bunnik
Published:

Rhijnhaeghe, Bunnik

Published: