Tuscho Rebranding
ــــــــ
TUSCHO REBRANDING


Schoolproject

Voor dit project heb ik een nieuw imago voor diepvriesspecialist Tuscho gecreëerd. Het was van belang dat je hierbij de vier frisse labels bij maakt: herkomst, gemak, genieten en actie. Kenmerken zijn: puur, smaakvol, vers en duurzaam. Deze labels zijn noodzakelijk om op onze eigen verpakkingen als keurmerk te plaatsen.

__

Concept

Voordat ik ben begonnen met ontwerpen, heb ik eerst een moodboard gemaakt van dingen die mij inspireren. Naast een moodboard, heb ik ook veel Pinterest gebruikt. Ik werk graag met allerlei soorten lettertypes en kleuren die ik met elkaar kan combineren. Ik ben actief bezig geweest met het vinden van bijpassende lettertypes, kleuren en vormen voor Tuscho, al snel kwam ik uit bij de koudere en frisse kleuren, in dit geval blauw, paars en groen.

In plaats van schetsen op papier, ben ik gaan schetsen in Illustrator. Ik heb verschillende soorten verlopen, lettertypes en vormen met elkaar gecombineerd en het beste resultaat uitgekozen. Op die manier had ik al snel een goed begin met betrekking tot een nieuw imago voor Tuscho.

__

Onderzoek

Nadat ik een goed concept had voor Tuscho, ben ik begonnen met het zoeken naar informatie over labels en keurmerken. Doordat ik verschillende soorten labels heb vergeleken en informatie heb opgezocht kon ik eenvoudiger deze labels ontwerpen.

Hetzelfde geldt voor de verpakkingen. Wat is essentieel en wat is overbodig om op de verpakkingen te plaatsen? Ik heb als referentie de verpakkingen van Tesco, Albert Heijn en Lidl gebruikt. De informatie die ik het meest bruikbaar vond heb ik toegepast op mijn verpakkingen.Tuscho Rebranding
3
62
1
Published:

Tuscho Rebranding

Voor dit project heb ik een nieuw imago voor diepvriesspecialist Tuscho gecreëerd. Het was van belang dat je hierbij de vier frisse labels bij ma Read More
3
62
1
Published:

Tools

Creative Fields