De afgelopen maanden zijn we in groepjes bezig geweest met een project genaamd Foodgame. Hier was het de bedoeling dat we een spel maakten over de productie en toekomst van wat we eten. Wij hebben ervoor gekozen een boerderijspel te maken waar we een geheel nieuwe draai aan hebben gegeven. 
“Tycoon game” is een game waarin de speler een klein stuk grond in moet richten met onder andere boerderijen, groente en fruit velden en fabrieken. De speler moet hierin keuzes maken tussen duurzaam en minder duurzaam. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd over keuzes die gemaakt moeten worden in de voedselindustrie en de speler een idee te geven over wat er bij komt kijken om voedsel te produceren. Het voornaamste doel van het spel is om een gebalanceerde toekomst te creëren. Het begin van het spel is in het jaar 2018 zodra de speler begint zal de tijd gaan lopen, het eindpunt van het spel is in 2040. Hierna kan nog verder gespeeld worden.
Mood/artboard
We waren er al gouw achter dat we het een pixel game wilden maken. Omdat dat er leuk uitziet, een leuke challenge, goed te onderschijden en makkelijk op elkaar af te stemmen is. Hierdoor zijn onze stylen heel goed samengekomen.
     Hier zijn verschillende begin schetsen die ik heb gemaakt vanuit het concept van de meest begin fase naar al meer lijkend op het eind product
Hier zie je de de final huisjes die Imke heeft gemaakt met alle velden die ik heb gemaakt
en op de onderste rij kun je de tijdelijke upgrades vinden ook door mij.
Hier is de Stats tab die ik heb gemaakt. Hier kan je terug vinden hoeveel Huisjes en van elke groenten en fruit hebt in een mooi overzicht.
Verder heb ik ook de front screen gemaakt voor de game. Met aspecten van de game er ook bij.


Ook heb ik samen met Imke onderzoek gedaan naar eet trends en zijn we op pad gegaan naar de Jumbo om te kijken hoeveel er eigenlijk word verkocht in de winkel zodat onze berekeningen accurater zouden zijn.
Verder heb ik contact gehouden met de klant en sound design.
En elke week een presentatie voor de klant gemaakt.
Food Tycoon
2
23
0
Published:

Food Tycoon

2
23
0
Published:

Tools

Creative Fields