CATALÀ:
Ja que Santa Claus cada vegada esta guanyant mes importància en la nostra societat, des de l'Associació Protectora del Tió (APDT), reivindiquem la protecció d'aquest ésser mitològic i eradicar el producte comercial que és Santa Claus. El qual hem descobert que tots els regals que dóna als nens per Nadal, els aconsegueix caçant al pobre Tió, que viu indefens en els boscos.
ACABEM AMB EL INFAME I COMERCIAL SANTA CLAUS!

APDT
Associació Protectora del Tió

El Tió de Nadal és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya, així com als veïns Aragó (on es diu en aragonès tronca, toza o tizón de Nadal) i Occitània (on es diu en occità cachafuòc o soc de Nadal).
Malgrat les múltiples variants locals, la tradició consisteix en aplegar un tros de soca o branca gruixuda dies abans del dia de Nadal, normalment a l'inici de l'Advent, i portar-lo a casa, on se'l col·loca en algun racó amb una manta perquè no tingui fred i on se l'alimenta diàriament fins el dia que es fa cagar. Hi ha llars on el tió és simplement una peça de fusta (una o diverses cadires, per exemple), un tros de suro, una caixa, etc. de mides diferents segons convé per l'espai i mides dels regals, que haurà de cagar.
Es tracta d'una tradició amb segles d'història, inicialment relacionada amb la natura, la fertilitat i el solstici d'hivern.
Pels volts del dia de la Puríssima (això és, el 8 de desembre), es comença a donar menjar cada dia al Tió, i se'l tapa amb una manta perquè no passi fred.
El Tió es fa cagar per la vigília de Nadal o el mateix dia 25 de desembre, abans o després de l'àpat familiar. A les cases amb llar de foc hi ha qui hi posa el Tió una estona abans de fer-lo cagar, o mentre ho fa, ja que per cagar ha d'estar encès. Però avui en dia, com que a la majoria de les cases no hi ha llar de foc, ja no se l'encén.
Per fer-lo cagar, generalment s'envia la mainada a resar o a cantar nadales a un altre espai de la casa. Tot seguit se'l colpeja per torns o plegats al ritme de la cançó o vers oportú, dels quals existeixen múltiples variants. Aquest procediment es repeteix fins que el Tió no caga més o bé fins que caga algun objecte que així ho indica, com una arengada ben salada, carbó, un all, una ceba, o bé es pixa a terra.

Per a mes informació sobre el Tió:
www.ca.wikipedia.org/wiki/Tió_de_Nadal
_____________________________________________________________________________________

CASTELLANO:
Ya que Santa Claus cada vez esta ganando mas importancia en nuestra sociedad, desde la Asociación Protectora del Tió (APDT), reivindicamos la protección de este ser mitológico y erradicar el producto comercial que es Santa Claus. El cual hemos descubierto que todos los regalos que da a los niños por Navidad, los consigue cazando al pobre Tió, que vive indefenso en los bosques.
Acabemos con el infame y comercial Santa Claus!

APDT
Asociación Protectora del Tió

El Tió de Nadal es un personaje mitológico catalán y relata una tradición de Navidad en Cataluña.
En el día de la Inmaculada Concepción, 8 de diciembre, se empieza a dar de comer cada noche al Tió, y se tapa normalmente con una manta para que no pase frío durante la noche. Se le alimenta hasta la Nochebuena, y entonces el tió, golpeado con bastones por los niños, "cagará" regalos para estos.
Normalmente se ponía el tió al fuego y se lo hacía defecar. Ahora ya no se quema el tió, sino que tan sólo se le obliga a defecar repetidamente a base de arremeterle golpes de bastón acompañados de las llamadas canciones del Tió.

Para mas información sobre el Tió:
www.es.wikipedia.org/wiki/Tió_de_Nadal