Een vormgeving voor de mobiele applicatie voor de expositie Vincent van Gogh. Opdracht van Avans Hogeschool en Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch. Leerjaar 2.

Het doel was om een interactieve ervaring voor de expositie Vincent van Gogh in Het Noordbrabants Museum te ontwerpen. De doelgroep was middelbare scholieren.
Het eerste doel was om de leerlingen een positieve museumervaring te bieden door op een creatieve manier aansluiting tussen de tentoonstelling en hun eigen belevingswereld vorm te geven. Het tweede doel is dat de leerlingen elkaar stimuleren om meer musea te gaan bezoeken.

Vindigogh zorgt ervoor dat bezoekers de emoteis van Vincent van Gogh mee gaan krijgen toen hij in Brabant woonde aan de hand van beeld en geluid. Je kijkt en luistert door de ogen en oren van Vincent van Gogh.
De gebruikers kunnen met Augmented Reality mysterieuze schaduwen zien en horen in de stad. Wat ze zeggen, dat kan de gebruiker niet horen. De gebruiker kan door de beelden en tonen zelf invullen wat er gezegd hoort.
Zodra ze in het museum zijn, wordt het duidelijker wat de leerlingen in de stad gezien hebben. Via Augmented Reality kunnen ze hier zien waarom Vincent zo'n zwaar en duister leven heeft gehad in Brabant. De gebruiker kijkt en luistert dan niet meer door Vincent's ogen en oren, maar hij/zij ziet Vincent zelf op de muren. 

Als boodschap willen wij meegeven aan de scholieren dat je moet doen waar je goed in bent en je niet moet laten beïnvloeden wat anderen ervan vinden. Soms heb je een dieptepunt in je leven nodig om te komen waar je wilt zijn. Ondanks de depressie van Vincent, is hij door blijven schilderen. De schilderijen in het museum zijn misschien donker en depressief, maar hij heeft dit werk wel nodig gehad om door te groeien tot zijn ‘beroemde’ werken.

Vindigogh
Published:

Vindigogh

Published: