The House above an Old Road. Sketch 2018.
The House above an Old Road.
Sketch 2018.
Design: Olha Havelock Wood
Visualization: Suburbia Studio


The House was designed for a family of 4 (2 adults/two children). The land is at the edge of a huge pine forest. The remit was to work with the trees and create a home that included the pines on the boarder between a village and the Forest.
We put the guest room area and a terrace on the top of small hill sorrounded by trees, giving a forest view. A private area and second guest room will be near to the village. However, we closed from the village view the atrium of the second guest room and a private area with a long two level corridor, covered with grey wooden cladding. We used satin Pilkington glass blocks in this corridor that disperses light to the rooms but didn’t show the interior. The main rooms oriented to the South - to the Forest.
Also, we would like to create wooden grey walkways floating above the Forest land and save all the pine trees on our land. They are the measurement and the limit of our living territory.
The House above an Old Road. Sketch 2018.
686
5,823
19
Published:

The House above an Old Road. Sketch 2018.

686
5,823
19
Published: