Links og SEO

Links er en af de tre elementer, der udgør søgemaskine optimering SEO, i tillæg til de tekniske faktorer og indhold. Og en meget vigtig rangeringsfaktor som sådan, undersøgelser viser nemlig, at de links, der er en stærkere rangeringsfaktor end on-site faktorer, såsom meta-data og brug af søgeord.

Når vi taler om links i en SEO-sammenhæng, at vi skelner mellem den interne og eksterne links. Interne links er links, som du har på dit eget domæne, der henviser til andre sider på dit domæne, mens de eksterne links er links til andre domæner, der peger til din hjemmeside.

Eksterne links

Både interne og eksterne links er vigtige i retning af SEO, men i denne artikel er det primære fokus for de eksterne links (backlinks) og lenkebygging, da det er denne, der har den største indvirkning på din synlighed. Lenkebygging er ofte modet i arbejdet med SEO, så er mange mennesker finder det vanskeligt at arbejde med, som kan være forståeligt. 

I modsætning til de tekniske foranstaltninger og ændringer i indholdet, er afhængig af en tredje part, når de arbejder med eksterne links og lenkebygging, som i et stykke tid, kan være udfordrende. Men ikke desto mindre, links er en vigtig del af SEO, og det er derfor vigtigt at forstå, hvordan links arbejde.

Links fra eksterne web-steder

Det er i virkeligheden ganske enkel; det links fra eksterne web-steder, fortæller søgemaskinerne, at en uafhængig part, genkender din hjemmeside. Hvis der er mange autoritære domæner, der linker til din hjemmeside, opfatter søgemaskinerne, at du har en populær side, og du kan blive belønnet med en god placering i søgeresultaterne. Med andre ord: jo flere eksterne links du har i din hjemmeside, jo bedre.

Når det er sagt, er det med de links, som med så mange andre ting i deres liv – kvalitet frem for kvantitet. Nogle links kan være skadelige, og det kan være bedre at have et par links fra meget stærke domæner, end mange links fra svage domæner. Jo højere autoritære af de domæner, der linker til din side har, jo bedre. For eksempel, det er langt mere værdifuldt med et enkelt link fra en stor, velrenommeret hjemmeside, der er en stat eller uddannelsesrelatert side (.gov eller .edu), end med mange links fra en lille, ukendt blog.

Links og tekst

En anden ting, der har betydning, er, hvordan de relevante website, der linker til din hjemmeside er oppe imod indholdet på din hjemmeside. For eksempel, hvis du driver en online shop, der sælger sportsudstyr, jo mere værdifuld en link fra en sportsside end et link fra en interiørblog.

Placering af links

Udover som links, er det også af betydning, hvor linket er placeret. Og den gyldne regel er: jo mere naturligt en link ser, jo bedre. Det betyder, at man bør stræbe efter at få links, der er placeret i tekst indhold til fordel for den typiske annonselenker i navigation på siden. Desuden bør selve teksten være så relevante som muligt. Selve teksten er klikbare tekst på linket. 

Hvis vi bruger eksemplet med en online butik, der sælger sportsudstyr, kan vi se, at et eksternt domæne links til produktet side for de Nike kører sko. Den optimale anker tekst på dette link er "nike kører sko", og ikke navnet på det domæne. Dette skyldes, at den anvendte søgeord i anker teksten kan være med til at give dig synlighed på disse søgeord. Derfor bør anker tekst, der altid indeholder de vigtigste søgeord for den side, der linkes til, i dette tilfælde nike kører sko.

Ondsindede links

Når du arbejder med lenkebygging, det er vigtigt at huske, at ikke alle links er positive, nogle links kan også være skadelige for din synlighed. Dette er som links, søgemaskiner kan opfatte det som "unaturlig". Har man mange links der peger på den hjemmeside, kan man risikere at blive straffet med lavere ratings på søgemaskiner. Det er vanskeligt at definere præcist, hvilke links, der kan være skadelige, men det synes at være en generel opfattelse, at man skal være forsigtig med ikke at for eksempel købe links. 
Links og SEO
0
7
0
Published:

Links og SEO

0
7
0
Published: