TRACING

In my work, I deal with a certain kind of perception. I make an attempt to find out how people, who do not see or never saw, can draw and imagine
the world based on their inner sensations. Anyone, who has never seen, literally does not have any visual inner images but pairs sensations by smelling, hearing, touching, like us who see.
In fact, the opinions about mental images of seeing people are also divisive, since, some claims the inner picture is not descriptive and photographic.
I made people draw tactile objects, who can not see them.
I choose my subjects according to different unusual structure and form, which are not necessarily clear even through tactility.
VONALVEZETÉS

Munkámban az észlelés egy fajtájával foglalkozom. Kísérletet teszek arra, hogy az emberek, akik nem látnak, illetve soha nem láttak tudnak-e rajzolni, hogyan képzelik el a világot belső érzékleteik alapján.
Aki nem látott soha, annak nincsenek szó szerint vizuális belső képei, viszont olyan érzékleteket párosít szaglás, hallás, tapintás útján, mint amilyeneket mi, látók. Valójában a látó emberek mentális képeiről való vélekedés is megosztó, hiszen van, aki azt állítja, hogy nem leírásszerű és nem is fényképszerű a belső kép.
Olyan emberekkel rajzoltatom meg a tapintás tárgyait, akik nem látják azokat. Tárgyaimat a különböző fura anyagszerkezet és forma szerint választom ki, melyek nem feltétlen válnak egyértelművé még a tapogatás révén sem.
VONALVEZETÉS
4
136
1
Published: