user's avatar
Brothers in Law Packaging
Brothers in Law - Packaging design
Speciaalbier door zwagers gebrouwen. 

De drie zwagers, Tim, Tim en Felix droomden al langer van hun eigen bierbrouwerij en zijn de uitdaging aangegaan door hun eigen biermerk te starten! Samen met Today hebben ze hun biermerk opgezet en kon Brothers in Law, aan het begin van 2017 van start.

De opdrachtgever

Met gedegen kennis van de biermarkt op logistiek, commercieel en brouwtechnisch vlak namen de 3 zwagers Tim, Tim en Felix contact op met Today om hun eigen biermerk te realiseren.
De 3 heren nemen hun ervaring uit de nationale en internationale brouwerswereld mee om hun eigen bier werkelijkheid te zien worden.

Achtergrond

De ontwikkeling van een 3tal smaken was reeds in volle gang, een brouwerij was gehuurd om te brouwen, maar hoe gaat het merk eruit zien? Na een effectieve analyse om de vraag en de richting scherp te krijgen gingen de ontwerpers van Today aan de slag. Een droomopdracht, want welke ontwerper wil er nu niet een biermerk vormgeven?

Wat hebben wij gedaan

Samen met BIL heeft Today in een aantal verschillende merkstrategische sessies de antwoorden gevonden op de vragen: “Wat wordt de naam van dit nieuwe biermerk? Wat maakt dit merk uniek?” Vanuit die verkregen inzichten hebben we de nieuwe merkwaarden en merkidentiteit gedefinieerd.
Na een gefaseerde conceptfase kwamen we gezamenlijk uit bij een passende visuele vertaling van hun wensen naar een concreet bierlabel. Hierin ligt een (letterlijke) hoofdrol weggelegd voor de 3 heren, waarbij de impact van het merk het belangrijkste is geworden in de visuele hiërarchie. Het opvallende kleurgebruik is disruptief in het traditionele bierlandschap.Communication and design agency
www.today.nl


Brothers in Law Packaging
14
98
1
Published:

Brothers in Law Packaging

14
98
1
Published: