Tet Ta Poster - Paper Craft
In Vietnamese heart and soul, Tet holiday is the biggest season of the year, when family can gather around  and celebrate the new year and grant wishes for their loved one.
This is the time  when the all the custom and tradition come back and wide spread.
 
The most familiar images of Tet holiday was painted in old poems, with banh chung 
( square rice cake ), watermelon and the blossom yellow apricot flower. Besides that, the Swallow Bird gathering on Tet holiday is a beautiful symbol of spring, fortune and sincere happiness.

With those core values and inspiration,  Poster is handcrafted and made of art paper and MDF wood . The natural material and the crafting techniques is a great way to preserve the beauty of Vietnam tradition and heritage.Đối với người dân Việt Nam, Tết Ta là dịp để mọi người quay quần sum họp cùng gia đình và người thân, là thời điểm để những nét đẹp văn hoá truyền thống được phát huy và lan toả đến mọi người. 

Bên cạnh những hình ảnh  gần gũi về Tết của người Việt Nam như: Chiếc bánh chưng xanh bên dưa hấu đỏ và cành mai vàng bên nhánh đào tươi,…thì có một loài vật khi nhìn chúng bay thành đàn là người ta nghĩ ngay đến Tết đó là Chim Én.

Từ thuở xa xưa, Chim Én trở thành một loài vật mang ngụ ý may mắn trong tâm trí mọi người, tượng trưng cho mùa xuân và được ví với tình yêu  chân thành.

Đó là những giá trị cốt lõi để xây dựng hình ảnh cho Poster Tết Ta. Poster được thực hiện theo phương pháp thủ công, chất liệu sử dụng là Giấy mỹ thuật cùng với bột gỗ ép MDF. Chất liệu tự nhiên cùng với phương pháp thực hiện thủ công  để thể hiện một giá nét đẹp truyền thống của con người Việt Nam, những bản sắc cần được giữ gìn trong tim mỗi người. 


Special thank to support 
Photography by   Kelvin Huy
Tet Ta Poster - Paper Craft
1245
9162
47
Published:

Tet Ta Poster - Paper Craft

For the people of Vietnam, the New Year is an opportunity for everyone turned pants reunion with family and relatives, it's the time for the beau Read More
1245
9162
47
Published: