user's avatar
Giati na protimisete proothisi istoselidon
Γιατί να προτιμήσετε το internet για τη προώθηση του site σας

Όποιος έχει μία επιχείρηση γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να τη προωθήσει κάπως για να γίνει γνωστή και να μαζέψει νέους πελάτες. Ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τα sites είτε αυτά είναι συνδεδεμένα με κάποια επιχείρηση είτε απλά αποτελούν την ίδια την πηγή εσόδων κάποιου καλλιτέχνη ή ελεύθερου επαγγελματία. Η προώθηση λοιπόν είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός site, θα πρέπει όμως να γίνει σωστά και αποτελεσματικά αλλιώς μπορεί απλά να μην έχει κανένα αποτέλεσμα και στην ουσία απλά να είναι μια σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της προώθησης είναι πάντα η επιλογή του μέσου ή των μέσων. Στις μέρες μας, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το καλύτερο «κανάλι» για την προώθηση μίας ιστοσελίδας – είτε αυτή είναι στην ουσία η διαδικτυακή παρουσία μίας επιχείρησης είτε κάποια προσωπική – επαγγελματική ιστοσελίδα – είναι το διαδίκτυο. Ας δούμε γιατί.

Τα παραδοσιακά media έχουν πεθάνει

Λέγοντας παραδοσιακά media εννοούμε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Είναι γνωστό λοιπόν ότι στις μέρες μας τα μέσα αυτά περνούν μεγάλη κρίση και γενικά έχουν ξεκινήσει την πορεία τους προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πλέον το internet προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες και την ίδια ψυχαγωγία πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να στρέφεται προς τα εκεί. Οι μόνοι που χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τα παραδοσιακά media είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Αν αυτοί δεν ανήκουν στο κοινό σας, τότε το budget για το promotion σας θα πρέπει να εστιάζει στο internet. 

Η προώθηση στο διαδίκτυο είναι πιο απλή

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να αναλάβετε μόνος σας ένα σημαντικό μέρος της προώθησης σας στο διαδίκτυο. Συχνά αρκεί να έχετε μία καλή παρουσία στα social media κι ένα πακέτο προώθησης στο Google ή το Facebook για να προωθήσετε αρκετά αποτελεσματικά την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε επιπλέον να αναλάβετε εσείς ο ίδιος τη παραγωγή του απαραίτητου περιεχομένου (blog posts, social media posts κλπ) για την προώθηση της ιστοσελίδας σας ή να το αναθέσετε στους ειδικούς της προώθησης  seodominator.org/proothisi-istoselidon για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο .  Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τα παραδοσιακά media. 

Η προώθηση στο διαδίκτυο είναι πιο οικονομική

Όπως είπαμε και πριν, σε αντίθεση με το promotion σε παραδοσιακά media, δεν είναι ανάγκη να προσλάβετε κάποια εταιρεία marketing για να αναλάβει τη προώθηση σας. Εταιρείες όπως η google και το Facebook προσφέρουν ειδικά πακέτα προώθησης για επαγγελματίες με τα οποία θα προβάλουν την ιστοσελίδα τους. Το καλύτερο είναι ότι αυτή η προβολή δεν θα γίνει σε όλους τους χρήστες ή σε τυχαίους – όπως συμβαίνει με ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή μια διαφήμιση στο ραδιόφωνο – αλλά σε ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για το θέμα του site σας, το προϊόν που πουλάτε ή την υπηρεσία που προσφέρετε. Αυτό φυσικά γίνεται μέσω των δεδομένων που συλλέγουν από τους χρήστες. 

Προσφέρει πραγματικά δεδομένα

Είναι σχεδόν αφύνατον να γνωρίζετε πόσο επιτυχημένη ήταν μία προωθητική καμπάνια στα παραδοσιακά media. Το internet από την άλλη μπορεί να σας προσφέρει ακριβείς μετρήσεις έτσι ώστε να μπορείτε να καταλάβετε καθαρά και ξάστερα πόσο καλά τα πάει η καμπάνια σας αλλά και ποια μέρη της είναι τα πιο αποτελεσματικά κι επιτυχημένα. Μπορείτε να ξέρετε με άλλα λόγια ακριβώς πόσα κλικ μάζεψε κάθε post σας και πόσους επισκέπτες σας έφερε στο site σας, ακόμη και πόσοι από αυτούς έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον. Με άλλα λόγια, τα παραδοσιακά media παρέχουν δεδομένα με βάση δημοσκοπήσεις κι ερωτηματολόγια ενώ το internet απλούς και καθαρούς αριθμούς.

Η προώθηση στο διαδίκτυο είναι πιο ευέλικτη

Το καλό με μία προωθητική καμπάνια στο διαδίκτυο είναι ότι ΕΣΕΙΣ είστε το απόλυτο αφεντικό. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό σας αν ας πούμε είδατε ότι ένα post ή μήνυμα σας ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από τα άλλα έτσι ώστε να παράγετε και άλλα παρόμοια. Αυτό φυσικά δεν μπορείτε να το κάνετε με τα παραδοσιακά media, τουλάχιστον όχι με την ίδια αμεσότητα κι ευκολία που μπορεί να γίνει στο internet. Επιπλέον, στις διαδικτυακές καμπάνιες δεν υπάρχει συνήθως κάποιο μακροσκελές συμβόλαιο και μπορούν να σταματήσουν ανά πάσα στιγμή. 

Giati na protimisete proothisi istoselidon
0
30
0
Published: