Social grid Humanistisch Verbond
In opdracht van het Humanistisch Verbond ontwierp ik een stijl die toegepast kan worden in hun social media afbeeldingen. Het idee achter dit ontwerp: het Humanistisch Verbond duidelijker naar voren te brengen als de afzender van deze berichten en om de berichten / afbeeldingen meer aandacht te laten trekken in tijdlijnen.
Ik maakte drie verschillende soorten grids:
- Een grid met ruimte voor tekst
- Een grid waarin alleen quotes neergezet worden
- Een grid waarin foto's worden geplaatst zonder tekst
Per soort zijn meerdere basis-layouts: afhankelijk van het beeld dat in het grid wordt gebruikt, ligt het kleurvlak / tekstvlak links, rechts, boven of onder. Alle layouts zijn voorzien van deze vlakken en 'The Happy Human' aan de onderzijde van de post.

Omdat de beelden nogal wisselen van kleur, stijl en compositie, heb ik behalve de kleurvlakken ook gekozen voor een overlay over de beelden heen, die de foto's een vergelijkbare uitstraling geeft. Zo vallen alle posts van HV goed op en blijven ze zeer herkenbaar. 
Boven: het originele beeld. Onder: hetzelfde beeld, in het Humanistisch Verbond-grid.
De grids waarin quotes kunnen worden gezet, bestaan in de twee primaire kleuren van het Humanistisch Verbond. Zo kan er wel gevarieerd worden, maar blijft het herkenbaar.
Voor de grids zonder tekst gelden dezelfde basis-layouts: afhankelijk van het beeld kunnen de vlakken op verschillende plekken worden gebruikt.
Social grid Humanistisch Verbond
0
23
0
Published:

Social grid Humanistisch Verbond

0
23
0
Published:

Creative Fields

Copyright Info

Attribution, Non-commercial, No Derivatives

Read More