Veerkracht

Gisteren liep ik door het bos en kon het niet laten. Heel veel takken verzamelde ik en ik begon te bouwen. De takken liggen gewoon los op elkaar. Nadat ik de laatste takjes had neergelegd wilde ik voelen hoe sterk het geheel was. Toen ik, iets boven het midden, een tak naar beneden duwde, voelde ik de enorme veerkracht van het bouwwerk. Dit koepeltje kan dansen!
Als je het wil zien: het koepeltje staat in het Sparrenburgbos in Rosmalen. Loop vanuit de Oude baan Oost (langs de paarden), of komend vanuit de kruising Heiweg (langs de zandverstuiving)/Sparrenburgstraat zuid, het bos in. Na een paar honderd meter vind je, onder een grote beukenboom, de takkenkoepel.

Eén van mijn inspiratiebronnen is de Britse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. Hij maakt zijn kunst met de natuurlijke materialen die hij vindt op de plek waar hij op dat moment is. Het ene werk is vergankelijker dan het andere. Soms rangschikt hij bladeren tot de meest prachtige vormen, soms stapelt hij stenen tot een boog of een ei-vormig object. Ook werkt hij met sneeuw en ijs. Geweldig werk.
Veerkracht
4
103
0
Published:

Veerkracht

4
103
0
Published: