Albania Independent | Shqiperia 100 Vjet Pavaresi
993
42
0
Published:

Albania 100 Year Independent

I always wanted to go back to Albania and create a piece that would show how rich the history of my city Durres is. So I decided to create a project dedicated to the 100 Years of Independence of Albania. This piece through pictures describes all the historical events since 1912 until 2012. The piece includes all important personalities that had an impact in the city of Durres. The overall shape of the piece is the shape of the Albanian Flag.

The project is placed in the Mayor's Office.
Shqiperia 100 Vjet Pavaresi

Puna ime hulumton marrëdhëniet mes historise se qytetit te Durresit, kritikes dhe etikes prej vitit 1912 deri ne ditet e stome. E ndikuar nga Kierkegaard dhe Kafka, arrita te krijoj nje koncept e variacion permers tradicionales dhe modernes. Që kur isha e vogel kam qenë i hipnotizuar nga natyra jetëshkurtër e mendjes dhe e mahnitur nga fuqia e dokumentimit.
Duke pare kete veper cfarë fillon si mall shpejti kthehet në hegjemoninë e tundimit per te eksploruar me thelle, duke lënë vetëm një ndjenjë e realizimit e deshires per te krijuar nje realiteti të ri me te mire.
Nepermjet formave dhe kontekstit i cili transformohet nëpërmjet larmishmerise shikuesit lihen me një pasqyrë te qarte të ekzistencës sonë