姚家宅
VILLA YAO

设计
意匠建筑设计工作室

摄影
Studio Ten-Tan Xiao(谭啸)

安康,陕西
2017
Located among the mountains of Ankang, Shaanxi, Yao Villa, designed by Meta-Artisan Architecture & Design Studio, sits on the magnificent scenery as well as the pleasant environment. In approximately one thousand square metered area, the project is not only for host’s residence, but it also the place for welcoming friends. The building, which featured the sense of mass, adhere the conception of founder and order. Terraces were set in each floor as garden space for sight view, continuous with the scenery of surrounding terrain.
The interior design concept of Yao Villa attended to two aspects, which were leaving blank and forming space. Yao Villa as the site for daily living to the host, it represents distinct-different from commercial residential buildings. Leaving blank was carefully considered during the design process to create an idyllic scene. Meanwhile, to deliver the complete spatial concept of the architectural design in the interior space, more attention was focused on the interest and presentation of space, which integrated the interior and exterior scene of the building.
As the space for meeting guests, the first floor consists of hallway, living room, collection gallery and home theater. Guest room, dining room and gym were located on the second floor, which was used as guest lounge area. The third floor was the main space for the daily life of the hosts, which was composed of home office, tearoom, piano room as well as a large terrace. Master bedroom and family room were set on the top floor. The arrangement of the vertical windows on the external elevation were strictly followed the modulus to reveal a distinct pattern of layout. The white colored building elevation, is like a pearl in the verdant forest.(Translator: Xuancheng Zhang)
姚家宅
END