6 redenen waarom je pure Arganolie op je gezicht zou moeten gebruiken, en wat is de BESTE ARGANOLIEWanneer de meeste van ons denken aan arganolie, denken we aan glanzend, bouncy haar. Maar wist u dat het heeft geweldige voordelen voor je huid, ook? Hier, Josie Maran, oprichter van cult favoriete cosmeticamerk Josie Maran cosmetica (die is gebaseerd op de belangrijkste ingrediënt arganolie voor al haar producten), vertelt u alle redenen om in op de trend.

1. Arganolie zit vol met de goede dingen.
Arganolie bevat antioxidanten, vitamine E en essentiële vetzuren. "Het is de natuur beschermende, voedende superfood voor je huid", zegt Maran.

2. Het zal zelfs de droogste huid te hydrateren.
Als je op de markt voor een intense moisturizer, kijk dan niet verder dan Josie Maran eigen 100% Pure Argan Olie. Niet alleen kunnen vocht, maar ook beschermt tegen vrije radicalen en andere schadelijke effecten van de buitenomgeving (bijvoorbeeld vervuiling).

3. Het zal niet smeren vette huid.
"Het is geweldig voor de vette huid, omdat het werkt om daadwerkelijk * control * olieproductie", zegt Maran. "Als je je huid van olie ontnemen, gaat het vaak in overdrive en het kan gaan om olie overproductie. Als je olie te gebruiken op je huid, balanceert en neutraliseert uw natuurlijke olieproductie."

4. Het zal niet poriën verstoppen.
Ja, waren we bezorgd over het zetten van een zuivere olie op onze gezichten ook. Maar omdat arganolie compenseert uw natuurlijke olieproductie, kan het zelfs helpen met acne en puistjes. Plus, "het is bijzonder zacht voor mensen met een gevoelige huid aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea," Maran voegt.

5. Arganolie is een anti-ager.
Alsof deze olie niet is genoeg doen, kan het ook worden gebruikt als een anti-aging serum. Omdat het een geconcentreerde anti-oxidant, zal het de elasticiteit van je huid te beschermen.

6. Het kan gebruikt dag en nacht te zijn.
"Arganolie is licht genoeg om te gebruiken als een dagelijkse moisturizer en hydraterende genoeg om te gebruiken als een overnachting behandeling", zegt Maran. Twee producten voor de prijs van één? Verkocht.