• Add to Collection
  • About

    About

    Tips til sidste skoledag
    Published:
Sidste skoledag | Få masser af tips til sidste skoledag


Sidste skoledag          
Sidste skoledag er lig med fest og fejring, kostumer og karameller. Her kan du læse mere om sidste skoledag, hvad I skal lave på dagen, og hvorfor man holder sidste skoledag.

Traditioner på sidste skoledag
Sidste skoledag indeholder en del traditioner. Den som folk oftest tænker på, når sidste skoledag bliver nævnt, er kast med karameller – eventuelt kombineret med at sprøjte med barberskum og bruge vandpistoler og vandballoner. De modigste karamelsamlere ender gerne med at være smurt godt ind i barberskum eller få blå mærker efter strabadserne. Til gengæld har de lommerne fulde af godter.

På sidste skoledag er der også tradition for fælles morgenmad, og at eleverne finder på underholdning for de yngre årgange. Nogle vælger desuden at skrive en Blå Bog om klassens elever og lærere. Den er sjov at lave og er god som mindebog. Den største tradition er dog næsten de festlige sidste skoledag kostumer - opfindsomheden og kreativiteten er stor!

Skulle du have brug for inspiration, kan jeg anbefale at besøge Dramashop.dk - de har et enormt udvalg af kostumer, parykker, masker og ansigtsmaling med mere.

Sidste skoledag – hvilke indslag skal I have?
Sidste skoledag nærmer sig, og det er tid til at finde på nogle sjove indslag, som I kan more jer med på dagen. Her er nogle forslag til, hvilke indslag klassen kan lave til sidste skoledag:

·         Om morgenen kan I mødes alle elever, der har sidste skoledag. Inviter jeres lærere med. Spis en hyggelig fælles morgenmad og gå sammen hen på skolen, hvor de næste indslag skal foregå. Alle er naturligvis udklædt.

·         I kan eventuelt stå for udklædningen af jeres klasselærer. Han eller hun skal bare møde op, og så står I for påklædning og sminkning af personen.

·         Det er en klassiker at lave en revy. Og hvorfor ikke genbruge tidligere års gode idé, når nu den er ganske glimrende. Revyen kan kærligt imitere jeres læreres karaktertræk, og ofte er den lige så sjov at forberede som at opføre på jeres sidste skoledag. Er I gode til sang og dans, så hører det meget gerne med til den perfekte sidste skoledagsrevy.

·         Er I klar på at tage lidt pis på jer selv, så kan I lave et indslag, hvor I mader hinanden med bind for øjnene. Det kunne eksempelvis være banan, Nutella eller flødeskum, som I skal skiftes til at give hinanden uden at kunne se, hvor I rammer.
Nomineringer af årets sødeste kærestepar, skrappeste lærer, bedste tøjstil og mest modige frisure er også et bud på et sjovt indslag. Husk at nomineringer af ”årets møgunge” eller lignende måske ikke er så sjovt, for den der bliver kåret. Så måske skal I nøjes med søde og positive priser. Eller give de drillende nomineringer til jeres lærere, som bedre kan tåle det.

>En fodboldkamp eller rundboldkamp mellem elever og lærere er også et sjovt indslag på sidste skoledag. Nu har lærerne bestemt over jer i alle årene, og så bliver det ekstra fedt, hvis I kan være bedre end dem. En anden konkurrence kunne være en musikquiz eller en ”film og serier”-quiz, hvor der kommer spørgsmål om musikhits eller de største tv-serier det seneste år. I skal naturligvis også kaste karameller. Det hører sig til på sidste skoledag og de mindre årgange elsker det. På nogle skoler er det tilladt at have vandpistoler med i karamelkastningen – på andre er det forbudt.

Hvad er sidste skoledag?
Sidste skoledag fungerer som et overgangsritual og naturligvis også for at fejre, at skoledagene endelig er overstået. Sidste skoledag er egentligt ikke en skoledag men en dag, der er sat af til at more sig og fejre, at folkeskolen er slut.

Fun facts om karameller
Big Ben er en klassiker, når der skal købes karameller til sidste skoledag. Guldkarameller er meget populære, men Big Ben er billige, så du får ekstra karameller at kaste med. Vidste du i øvrigt, at Big Ben-karamellen har årtiers erfaring med at være sidste skoledag-karamel? Den har eksisteret siden 1939 og er stadig i dag den mest solgte karamel i maj måned.