Projekt Rädda Haven
Projekt: The Perfect World Foundation
Problembeskrivning: Vilket problem har du valt att fokusera på och
varför?
Problemet jag valde att jag valde att jobba med var skräp i havet. Jag gjorde det för att det är inte bara fiskarna och djuren som bor i havet som drabbas utan även andra djur och växter som behöver vatten för att överleva och till slut kommer det även att drabba oss människor på land.
» Kreativ fas: Här bifogar du minst tre skisser ur din kreativa fas. 
Beskriv dina topp tre idéer och vilken idé du valt och varför.
Idé 3: Här ville jag ha en bild där det skulle finnas hav på ena sidan och land på andra och det som avskiljer båda sidorna är en hög vägg av skräp. På ena sidan skall en fisk vara omringad som försöker simma ifrån skräpet. På andra sidan ska det vara ett barn som också är omringad av skräp och försöker springa ifrån det men inte kommer nånstans. Så man kan se att deras (havsdjurens) problem även är vårt problem.
Idé 2: Här ville jag ha ett bord dukat för en och på tallriken ska det vara en fisk som är halvöppen. I fisken ska det inte finnas kött utan bara skräp och ben och i stället för blod ska det vara någon sorts grön sörja på tallriken, som gift ungefär.
Idé 1: I min tredje idé har jag en man på en yacht som har släppt en plastpåse i havet med texten "Du skulle inte skräpa ner i ditt eget hem.. så gör det inte i deras" och man kan se olika havsdjur i vattnet så man vet vems hem jag pratar om. Jag valde denna bilden för den kändes roligast att skapa och det är nåt väldigt verkligt som alla kan känna igen. För man har många gånger sett skräp i havet och man vet att man inte skulle göra det i sitt eget hem. När man tänker på havet som någon annans hem blir man mer sympatisk tror jag också, till skillnad från att tänka på det som bara ett tomt hav.
» Budskap: Hur har du fått fram ditt budskap? Vilka argument har du 
använt?
Mitt budskap fick jag fram genom att ha texten "Du skulle inte skräpa ner i ditt eget hem.. så gör det inte i deras". Man får en tydligare bild av varför det är moraliskt fel att skräpa ner i havet. 
» Process: Vilka utmaningar stötte du på? Hur löste du dem? Vad har 
du lärt dig?
Den största utmaningen jag stötte på var hur jag skulle skapa havet. Eftersom man skulle se över och i det. Jag löste det genom att 'image trace'-a två olika bilder men då fick jag visste jag inte hur jag skulle få bort det jag inte ville ha med i bilden så jag började om men ändrade bilderna i photoshop först och sen lade jag in de som .png filer och fick hjälp av Sara för att få fram de "avancerade" image trace inställningarna så löste det sig. Så nu vet jag hur man image tracear på riktigt.
Projekt Rädda Haven
0
13
0
Published:

Projekt Rädda Haven

0
13
0
Published:

Tools

Creative Fields