Save the ocean project
Processbeskrivning - The perfect world foundation
Problembeskrivning: Jag har valt att fokusera på att det blir alltför mycket olja och gifter i haven som leder till negativa konsekvenser, som jag har försökt att förmedla i min design. Min bild visar de problem som uppstår och som förvärras dagligen i min design, att de påverkar både jorden,naturen, djuren och människan. Det är ett så stort problem som påverkar allt och alla, särskilt det varelser som lever i havet. Människor har ännu inte drabbats lika hårt av detta som undervattens djuren har, de får stå ut med olja i deras hem, plast som kväver de och de får ett eländigt liv. Om fiskar, koraller och alla undervattens djur dör på grund av oss får vi skylla oss själva i slutändan, för de är de som hjälper oss att leva. Varför ska vi då gå miste om det och förstöra de som håller oss vid liv.

Kreativ fas- mina topp tre idéer:

Idé nr 1:
Tanken med min första idé var att förmedla att människan “matar” havet och undervattens djuren med vårt skräp, och det är en idé som visar problemet väldigt tydligt. Jag valde att inte utveckla denna idén eftersom att jag ville ha något mer komplicerat och utvecklat, som visar problemet men på ett mer utvecklande och rörande sätt.

Idé nr 2:
Min andra idé var att göra ett jordklot med industrier på ena sidan och den andra sidan ska vara täckt med olja, skräp och döda undervattens djur. Min idé genom processen ändrades lite och jag valde att avlägsna skräp och döda djur, jag valde att bara ha ett problem och det blev olja. Jag valde oljan på grund av att det är det problemet som jag tycker är mest bedrövligt, djur fastnar i oljan, kvävs av den och det är förfärligt. Jag valde även idé nummer två eftersom att det förmedlade budskapet mest på ett sätt som får människor att tänka till. Det visar problemet som vi har orsakat och det visar vilka konsekvenser vi får stå ut med, även de undervattens djur får stå ut med på grund av oss.


Idé nr 3:
Min idé nummer tre är en skiss på ett hav och en kran som ska luta sig över havet och som bara släpper ut gift och skärp i havet. Min tanke var att förmedla två olika problem i en skiss, att vi slänger vårt skräp i hav och sen när vi ska ha rent vatten ur kranen får vi bara ut skärp och gift. Vi har orsakat detta problem för oss själva och då får vi hantera våra konsekvenser också. Varför havet lida och låta oss komma undan med det? Det var det jag ville visa att allt vi gör mot miljön/naturen påverkar oss också.Budskap: Min design visar “framtida” jorden, om vi inte löser problemet och sätter stopp för vad vi har orsakat hittills kommer det att förvärras i framtiden. Jag vill uppmana människor att om vi inte sätter stopp för detta så kommer jorden att se ut så som den gör på min design, och det tror jag alla vill undvika. Jag har även valt att göra två olika sidor, en som har övertagit de flesta länder och hav med olja och en sida där det inte består av massa olja utan istället är övertaget av industrier och oljepumpar. Jag tyckte att industrier och oljepumpar skulle vara en bra idé eftersom att det påverkar haven enormt. Jag valde även att lägga till oljedroppar som droppar ner så att det blir mer effekt och lite överdrivet just för att jag verkligen vill förmedla budskapet så mycket som möjligt, och att det inte blir för komplicerat att förstå. Jag ville också få fram budskapet att olja i haven tar över jorden, och på min design ser man att det är på väg att överta jorden och att det sprids.

Process: Under min process av skapandet har jag bara stött på några små problem. Jag hade lite problem med illustrator från början men det blev bättre med tiden, nu tycker jag att jag kan det utmärkt. Innan har jag gjort saker mycket svårare för mig själv, att jag till exempel gör det på ett komplicerat sätt när det egentligen inte behöver vara så komplicerat. Jag har lärt mig utav det, att det finns enklare vägar och sätt att göra komplicerade saker på om man bara ber om hjälp eller testar sig fram. För övrigt tycker jag inte att det har uppstått så mycket komplikationer, det har gått väldigt smidigt enligt mig. Jag har även lärt mig mer om hur man gör nyanser med olika färger och blivit mer säker på specifika verktyg än vad jag var innan.
Save the ocean project
3
13
0
Published:

Save the ocean project

3
13
0
Published:

Tools

Creative Fields